Traian Băsescu: "Premierul Victor Ponta şi-a cumpărat voturile, a distribuit vreo 3 miliarde de lei"

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)
"Premierul Victor Ponta şi-a cumpărat voturile, a distribuit vreo 3 miliarde lei", a declarat joi preşedintele Traian Băsescu, invitat la B1 TV, adăugând faptul că românii au plătit din taxele lor campania premierului:

"La anul, vor fi necesare taxe suplimentare, sunt convins că vor trece la pregătirea impozitării progresive, de la 16% în sus. (...) Taxe cât cuprinde, vor creşte taxele pe maşini, pe case, pe orice", după cum a expus preşedintele costurile campaniei electorale a lui Ponta.

Preşedintele a mai opinat că România nu a fost niciodată în situaţia de a alege un preşedinte dintr-o listă de candidaţi atât de slabi. Potrivit lui Traian Băsescu, campania electorală a fost aproape inexistentă.

„Unde a fost campania? A fost campanie pe justiţie, dacă o luăm aşa. Spaţiul de campanie a fost ocupat de evenimente de la DNA. Candidaţii, foarte slabi; niciodată România nu a fost în situaţia să aleagă dintr-o listă de candidaţi atât de slabi”, a afirmat preşedintele.

"Nu putem pune în sarcina DNA că a prezentat nişte dosare, DNA nu stă după programul electoral şi nu îi suspectez că ar fi fost un joc legat de dosare", a mai adăugat şeful statului, adăugând că i s-a părut incorect faptul că numele Elenei Udrea a fost legat de dosarul Microsoft:

"Au fost speculaţii că Elena Udrea ar fi furat un leu de la Microsoft, ceea ce e incorect, nimeni nu l-a atacat pe Ponta pentru tata socru şi retrocedările", a declarat Traian Băsescu, adăugând că Elena Udrea "a avut un tratament special".

Totodată, şeful statului a acuzat implicarea în campanie a serviciilor, în pofida avertismentelor lui:

"În 10 septembrie, am chemat şefii SRI şi SIE şi adjuncţii lor, şi i-am atenţionat să nu se implice în campania electorală. Implicarea lui Meleşcanu cred că nu mai are nevoie de explicaţii. Atenţionarea a fost pe 10 septembrie, a plecat de la mine, după care a început să strângă semnături pentru candidatură. Aveam oarecare informaţii, dar la acel moment trebuia să-mi spună că va trece la strâns semnături. N-a făcut-o, asta e o clară implicare a serviciului în jocuri politice”, a mai afirmat Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne