Ludovic Orban, trimis în judecată de DNA

Fostul candidat al PNL la Primăria Capitalei, Ludovic Orban, a fost trimis în judecată de DNA. Orban s-a ales cu dosar penal după ce a cerut unui afacerist bani să-şi finanţeze campania electorală, în contul unor favoruri pe care i le va întoarce prin prisma influenţei sale.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Procurorii DNA au dispus marţi trimiterea în judecată, sub control judiciar, a deputatului Ludovic Orban. Liberalul, intrat în vizorul DNA la scurtă vreme după ce a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei este acuzat de săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite

Potrivit procurorilor anticorupţie, la data de 1 martie 2016, Ludovic Orban a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic fusese nominalizat pentru a candida la funcţia de primar al Municipiului Bucureşti.

La data de 20.03.2016, cu ocazia unei noi întrevederi, Orban i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, aşadar nu în vreo modalitate legală, precum şi cu depăşirea plafonului stabilit prin Legea finanţării partidelor politice, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a doua posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Acesta a mai precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni.

Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul partidului politic şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes pentru afacerile controlate de omul de afaceri.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit unor surse judiciare citate, presoana care l-a "turnat" pe Orban ar fi Tiberiu Urdăreanu, patronul UTI, şi el cu dosar penal pe rol. Acesta l-ar fi denunţat atât pe Orban, care îi era amic, cât şi pe primăriţa Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, pentru a primi în schimb o pedeapsă mai uşoară în dosarul pe care-l are pe rol.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne