Dan Mihalache nu se dezice de "Academia de cumetrie" a lui Oprea

Şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, care se pregăteşte să plece în Marea Britanie, unde va ocupa postul de ambasador, nu se dezice de "Academia de cumetrie" înfiinţată de generalul Gabriel Oprea.
Dan Mihalache
Dan Mihalache (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fantomatica Academie de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale (ASSN), ai cărei membri sunt învăluiţi de mister în ciuda faptului că sunt plătiţi direct din bugetul de stat, se poate baza în continuare pe Dan Mihalache. Şeful Cancelariei Prezidenţiale a anunţat că nu are nici cel mai mic gând să părăsească academia în ciuda scandalurilor care o înconjoară.

"Atâta vreme cât ASSN este o instituţie reglementată de lege şi eu nu am ce să îmi reproşez din punct de vedere al competenţelor mele profesionale, voi rămâne în ASSN. În momentul în care cineva, în această ţară, respectiv legiuitorul, va spune că e ceva în neregulă cu Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, voi reflecta asupra calităţii mele de membru.

Eu nu am intrat acolo nici prin efracţie, am fost propus, am fost votat, deci nu am de ce să-mi pun întrebări asupra acestei calităţi", a declarat Dan Mihalache, citat de Agerpres.

Întrebat dacă va lua în continuare indemnizaţia lunară de membru al Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, în cuantum de 2.700 de lei, şeful Cancelariei Prezidenţiale a afirmat că nu vede de ce nu şi-ar păstra-o.

Comentând declaraţiile lui Dan Mihalache, jurnalista Emilia Şercan - care de altfel a şi dat în judecată academia înfiinţată de generalul Gabriel Oprea, pe motiv că refuză să dezvăluie cine sunt membrii săi, în ciuda faptului că aceştia sunt plătiţi direct din bugetul de stat - a atras atenţia că şeful Cancelariei Prezidenţiale a ajuns membru în ASSN fără să aibă vreo legătură cu securitatea naţională.

"Dan Mihalache a ajuns membru în ASSN fără să aibă vreo legătură cu securitatea naţională şi fără să îndeplinească criteriile prevăzute în lege, şi anume criteriile de cercetare ştiinţifică şi criteriile privind activitatea didactică. Mai sunt alţi opt membri în situaţia lui.

Cu toate acestea, nimeni nu răspunde pentru faptul că Mihalache, Remus Pricopie, Vasile Dîncu, Adrian Curaj, Petre Tobă, Sorin Cîmpeanu, Gabriel Ispas, Gigel Paraschiv sau Ion Neagu au ajuns academicieni deşi nu au nicio treabă cu securitatea naţională, iar unii dintre ei, ca Mihalache, au încasat şi încă încasează bani.

Stau şi mă întreb până unde pot merge cu bătaia de joc, dar şi cât mai putem noi înghiţi mizerii de genul asta!?", a scris jurnalista Emilia Şercan pe contul său de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne