Macovei: Condamnatul Dragnea să ceară iertare românilor pentru condamnatul Severin

Adrian Severin nu a fost trimis acolo pentru a-şi umple buzunarele, ci să facă şi să ceară legi pentru oameni, nu şpagă pentru legi, a subliniat fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei.
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
18.11.2016

Condamnatul Liviu Dragnea, preşedintele social-democraţilor, trebuie să ceară iertare românilor pentru că PSD le-a cerut să-l voteze pe condamnatul Adrian Severin, a declarat joi, pe contul său de Facebook, europarlamentarul Monica Macovei.

"Şpaga, care nu e "lobby" şi "bani contra amendamente", îl costă pe condamnatul Severin 4 ani de închisoare cu executare. Pentru că "bani contra amendamente" înseamnă luare de mită şi trafic de influenţă. Ca să ia "şpaga" mai repede, condamnatul Severin a dovedit maximă eficienţă şi a trimis, pe mail, o factură de 12 000 de euro pentru 3 zile de muncă grea, celor care l-au "angajat" pentru trafic de influenţă", a precizat Monica Macovei.

Potrivit fostului ministru al Justiţiei, din păcate pentru Severin, persoanele cu care a negociat erau jurnalişti sub acoperire şi înregistrarea video a făcut turul Europei.

"Mai mult, fără nicio ruşine, Severin a refuzat să îşi dea demisia din Parlamentul European. Severin nu a fost trimis acolo pentru a-şi umple buzunarele. A fost trimis să facă şi să ceară legi pentru oameni, nu şpagă pentru legi.

Tot fără ruşine, după condamnare, Severin a declarat: "aceasta nu a fost lupta dintre cinste şi corupţie, ci dintre patrie şi duşmanii ei. Românii vor merge mai departe. Victoria va fi a lor. Victoria va fi a noastră." Nu, domnule Severin! Acesta a fost un act nepatriotic de corupţie, iar victoria aparţine justiţiei şi oamenilor, pentru că legea s-a aplicat şi aţi fost condamnat", a subliniat Monica Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor