Macovei, despre pericolul unui nou partid-stat: PSD reinstaurează ciuma roşie în România

Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a avertizat marţi, pe blogul personal, că PSD se pregăteşte să reinstaureze „ciuma roşie” în România, dând diverse exemple pentru a-şi argumenta această afirmaţie.

„PSD reinstaurează ciuma roşie în România. Câteva evenimente organizate de PSD, sub patronajul prim-ministrului Ponta, au arătat ţării întregi cum se pregătesc socialiştii să reinstaureze ciuma roşie în România”, a precizat Monica Macovei.

Aceasta a amintit despre primarul PSD din Târgu Jiu care a ţipat la un judecător, preşedinte al Biroului Electoral Judeţean, şi l-a ameninţat – „stăm noi de vorbă” – pentru că prim-ministrul stă la coadă pentru înregistrarea candidaturii unui membru PSD.

Macovei a făcut referire şi la şeful organizaţiei PSD Vâlcea care „îi pregăteşte pe militanţii de partid, în şedinţe identice cu plenarele PCR, cum să folosească telefoanele mobile în secţiile de votare şi cum să afle cu câteva zile înainte de alegerile pentru Parlamentul European din 25 mai câte voturi va avea PSD”.

Totodată, Macovei a remarcat că Victor Ponta „vrea să pară îngrijorat de inundaţii şi spune că ar fi bine să se suspende campania electorală, dar dă o fugă până în Gorj să asiste la înscrierea candidaturii unui membru PSD”.

„Acestea sunt caracteristici ale partidului unic, care vrea să stăpânească tot – instituţii, justiţie, o ţară – şi pentru asta PSD se pregăteşte să fure alegerile.

Reamintesc că şeful campaniei electorale a PSD este inculpatul Liviu Dragnea, trimis în judecată exact pentru fraudă electorală. Ponta şi PSD pun o persoană judecată pentru fraudă electorală să conducă o campanie electorală, arătând clar că se pregătesc să fure alegerile. Ciuma roşie a PSD este un pericol real pentru români”, a subliniat Monica Macovei.