Macovei: Tăriceanu şi-a postat cererea de sabotare a activităţii DNA pe pagina oficială a Senatului

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, nu a fost deloc încântată de demersul anti-DNA iniţiat de şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care le-a cerut colegilor săi parlamentari să blocheze solicitările venite din partea instituţiei conduse de Laura Codruţa Kovesi.
Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, cere în mod abuziv blocarea activităţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a atras atenţia luni, în cadrul unui comunicat de presă, fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei.

"Călin Popescu Tăriceanu intervine brutal în activitatea DNA, instituţie a statului, atunci când cere ca Parlamentul să nu mai discute nicio solicitare de ridicare a imunităţii venite de la procurorii anticorupţie până după alegerile parlamentare.

Tăriceanu încalcă în mod evident separaţia puterilor în stat, cerând ca o instituţie politică, Parlamentul, să blocheze activitatea DNA, o instituţie care face parte din sistemul judiciar, şi să împiedice judecătorii să judece dosarele instrumentate de DNA.

Ceea ce face Tăriceanu, postând cererea sa de sabotare a activităţii DNA pe pagina oficială a Senatului României, este un abuz şi o confiscare a instituţiei pe care o conduce prin numire politică", a declarat Monica Macovei.

Intrat în conflict deschis cu DNA, Călin Popescu Tăriceanu a lansat duminică, pe site-ul oficial al Senatului, un "Apel către Parlamentari" prin care le cere "aleşilor" ţării să nu se mai pronunţe, până la finele mandatului, pe cererile venite din partea instituţiei anticorupţie.

Şeful Senatului şi-a justificat cererea acuzând că acum, în prag de alegeri parlamentare, se repetă scenariul din campania pentru locale, când DNA a scos din sertar "dosare inconsistente" ale unor candidaţi incomozi, pentru a-i scoate din competiţia electorală. Mai mult detalii aici.