Maia Sandu: Reacţiile bolnăvicioase ale unor demnitari de la Chişinău la declaraţiile lui Klaus Iohannis nu reprezintă poziţia cetăţenilor

Apreciem abordarea anunţată de autorităţile române cu privire la implementarea viitoarelor proiecte, la nivel local, iar beneficiarii cu adevărat să fie cetăţenii R. Moldova, afirmă Maia Sandu.
Maia Sandu la întâlnire cu Daniel Ioniţă
Maia Sandu la întâlnire cu Daniel Ioniţă (facebook.com/Maia Sandu)

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu în cadrul unei discuţii avute miercuri, 22 ianuarie, cu ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, a reiterat necesitatea continuării sprijinului României în mai multe proiecte importante pentru Republica Moldova.

Liderul PAS i-a transmis ambasadorului român că reacţiile bolnăvicioase ale unor demnitari de rang înalt din Republica Moldova la declaraţiile preşedintelui României nu reprezintă poziţia cetăţenilor.

„Apreciem abordarea anunţată de autorităţile române cu privire la implementarea viitoarelor proiecte, la nivel local, iar beneficiarii cu adevărat să fie cetăţenii Republicii Moldova”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat recent că reluarea cooperării depline cu guvernul de la Chişinău se va realiza doar atunci când România va vedea la nivel guvernamental luarea unor măsuri concrete în vederea continuării parcursului european al R. Moldova. „Nu suntem deloc convinşi că actualul guvern de la Chişinău îşi propune acest obiectiv.”

În replică, premierul Ion Chicu a notat că acuzaţiile care au venit în ulima perioadă din partea mai multor reprezentanţi oficiali ai României ar putea avea la bază „interesele electorale ale unor politicieni” de peste Prut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe