Manager de spital, dat pe mâna DNA: "E o răzbunare mârşavă a lui Vlad Voiculescu, un om fără scrupule"

Pusă sub urmărire penală de procurorii DNA în urma unui raport înaintat de Vlad Voiculescu, managerul de spital Monica Pop a tunat şi a fulgerat, acuzând o "răzbunare mârşavă" a fostului ministru, pe care l-a catalogat drept un "om fără scrupule". În scurt timp a venit şi replica tehnocratului.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Ajunsă în colimatorul DNA graţie unui raport înaintat de Vlad Voiculescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, Monica Pop, a lansat o serie de acuzaţii dure la adresa fostului ministru al Sănătăţii, a cărui replică nu s-a lăsat mult aşteptată.

În comunicatul DNA se reţine că Monica Pop, în calitatea de manager de spital a închiriat un spaţiu din spital unei firme a cărei colaboratoare era, în paralel cu activitatea de manager al spitalului, şi a făcut-o la un preţ sub cel prevăzut de lege, producând astfel un prejudiciu.

"Este o răzbunare a fostului ministru Vlad Voiculescu", a acuzat managerul.

"Înţeleg că doamna Pop ar fi declarat că învinuirile pe care i le aduce DNA sunt o răzbunare a mea pentru că dânsa m-ar fi contrazis... şi că eu aş fi ordonat corpului de control "să găsească ceva". Într-o altă declaraţie... doamna Pop mă încondeiază straşnic: "om fără scrupule", "ne-om", "răzbunare mârşavă" etc", a reacţionat Vlad Voiculescu, pe pagina sa de Facebook.

În acest context, fostul ministru a considerat oportun atât pentru Monica Pop, cât şi pentru opinia publică, să explice punctual câteva lucruri:

1. Obligaţie, nu privilegiu

"Faptul că miniştri dinaintea mea au preferat să ţină sub preş ilegalităţi comise de manageri şi alţi şefi din spitale doar pentru că aceştia erau socotiţi intangibili datorită suportului politic şi/sau mediatic nu înseamnă că acest lucru a fost justificat sau meritoriu. Orice ilegalitate constatată trebuie transmisă organelor competente. Iar aceasta este o obligaţie, nu un privilegiu.

Contez aşadar pe faptul că nu este ultima dată când se va da vina pe mine."

2. Cât de grav este să contrazici pe cineva?

"Nu stiu să fi fost vreodată contrazis de doamna Pop, şi nici nu văd cum acest lucru ar fi putut vreodată să aibă vreo relevanţă. Astfel de orgolii şi practici sunt întâlnite - din păcate - în anumite părţi ale elitei medicale româneşti, nu sunt însă deloc caracteristice nici mie, nici generaţiei mele, nici celor alături de care am lucrat sau voi lucra vreodată."

3. Despre ordine şi indicaţii date oamenilor

"Cât despre ideea că eu am indicat corpului de control al MS "să găsească ceva" ar fi de asemenea două lucruri de explicat:

A. Acel "ceva" care a fost semnalat de Corpul de Control al MS către DNA fusese (şoc!) semnalat public de Gazeta Sporturilor încă din luna Iunie;

B. Ideea că ministrul indică sau ordonă cuiva, la propriu... este din nou din altă eră, şi cu siguranţă din alt regim politic. Vedeţi dumneavoastră, tehnocraţii ăştia nu prea au ordonat lucruri, nu au avut nici formaţia profesională, nici exerciţiul, nici plăcerea să indice sau să ordone oamenilor. Au încercat să lucreze împreună cu ei... şi să le dea voie să îşi facă treaba. Şi în timp ce unii au făcut ce făceau de mult... au tăiat frunză la câini, alţii şi-au făcut treaba, cu pasiune şi cu responsabilitate. Ei bine, aceştia din urmă nu de puţine ori au plătit cu postul, imediat ce partidul stat s-a întors la cârmă.

Dacă doamna Pop este sau nu vinovată este decizia justiţiei şi nu a unui ministru, oricare ar fi acela."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne