Mănescu: Ministerul Transporturilor va returna GFR cele 30 milioane euro

Transporturi feroviare, locomotivă diesel electrică, Grup Feroviar Român (GFR)
Transporturi feroviare, locomotivă diesel electrică, Grup Feroviar Român (GFR) (Epoch Times România)
Epoch Times România
22.10.2013

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a declarat marţi că instituţia pe care o conduce va returna garanţia de 10 milioane de euro depusă de Grupul Feroviar Român (GFR) pentru participarea la privatizarea CFR Marfă, iar contul escrow de 20 de milioane de euro a fost deja deblocat.

„Garanţia va fi returnată, aşa cum au indicat şi consultanţii Muşat&Asociaţii şi Deloitte, va fi returnată. Contul escrow a fost eliberat, a fost deblocat, aşa cum ştiţi. Garanţia mâine am înţeles că va fi virată”, a precizat Mănescu.

De asemenea, aceasta a precizat că va avea o întâlnire cu cei de la FMI pentru a discuta despre calendarul de privatizare al companiei.

„CFR Marfă, după cum bine ştiţi, îşi continuă procedura de privatizare. Zilele acestea avem întâlniri cu partenerii de la Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi vom discuta calendarul. Eu săptămâna trecută le-am transmis celor de la FMI, pentru că marţi, imediat ce s-a încheiat contractul de privatizare cu GFR, am avut o întâlnire cu FMI, le-am prezentat deja un calendar aşa cum îl vedem noi pentru reluarea privatizării. Au fost de acord în principiu cu acel calendar, dar săptămâna aceasta, începând cu mâine (miercuri, 23 octombrie, n.r.) ne vom întâlni şi vom discuta punct cu punct acel calendar în aşa fel încât la sfârşitul săptămânii, în şedinţa de Guvern, să pot prezenta calendarul, în principiu agreat”, a punctat ministrul Transporturilor.

Privatizarea CFR Marfă, convenită cu delegaţia FMI, s-a terminat cu un eşec, în urmă cu o săptămână, după ce condiţiile suspensive incluse din contract nu au fost îndeplinite în perioada de 60 de zile prevăzută pentru acest proces.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor