Marea Britanie: Miniştrii au alimentat prejudecăţile împotriva imigranţilor (comisie parlamentară)

(JUSTIN TALLIS / AFP / Getty Images)

Guvernul de la Londra 'a accentuat prejudecăţile împotriva imigranţilor' prin faptul că nu a oferit o estimare a numărului de români şi de bulgari care ar putea veni în Marea Britanie, înainte de eliminarea restricţiilor, au indicat parlamentarii Comisiei pentru Afaceri Interne a Camerei Comunelor, potrivit BBC.

Comisia consideră că lipsa datelor a permis intensificarea tensiunilor, deşi numărul celor veniţi s-a asemănat mai mult cu 'un firicel de apă decât cu un potop'.

De cealaltă parte, Ministerul de Interne (Home Office) a declarat că respinge 'în totalitate' afirmaţiile parlamentarilor.

În raportul său, Comisia a indicat că guvernul a 'greşit' necerând Comitetului Consultativ pentru Migraţie realizarea unor estimări în avans privind numărul de persoane care ar putea veni în Marea Britanie.

De asemenea, parlamentarii au recomandat să se facă o evaluare a numărului imigraţilor care au intrat în Marea Britanie în perioada 1 ianuarie 2007 - 31 decembrie 2013 şi a 'impactului social şi economic al acestora asupra Marii Britanii'.

Comisia a solicitat, de asemenea, o estimare privind numărul imigranţilor care au sosit de la 1 ianuarie, dar şi 'o evaluare a numărului care ar putea veni în viitorul apropiat'.

'Eşecul guvernului de a comanda o estimare a acestor cifre a condus la prejudecăţi inutile împotriva imigranţilor şi reprezintă o pată pe societatea noastră tolerantă', a declarat preşedintele Comisiei, laburistul Keith Vaz.

'Este esenţial ca pentru viitoarea extindere a UE, guvernul să comande o cercetare cu privire la impactul migraţiei asupra Marii Britanii. În cazul în care nu va face acest lucru, atunci o va face comisia', a adăugat parlamentarul.

'Acest raport indică că guvernul eşuat lamentabil în ceea ce priveşte datoria sa primară de a se pregăti pentru sfârşitul controalelor tranzitorii aplicate României şi Bulgariei', a declarat ministrul din umbră pentru imigraţie, laburistul David Hanson.

De cealaltă parte, un purtător de cuvânt al Home Office a declarat că guvernul respinge 'în totalitate' sugestia comisiei potrivit căreia faptul că miniştrii nu au încercat să estimeze numărul românilor şi bulgarilor care ar putea veni în Marea Britanie după terminarea controalelor tranzitorii a condus la 'prejudecăţi împotriva imigranţilor'.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe