Maria Ciobanu: Fostul director SIS a îndeplinit orbeşte porunca lui Plahotniuc în cazul răpirii profesorilor turci

Maria Ciobanu, deputat în Parlamentul R. Moldova
Maria Ciobanu, deputat în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

Deputatul Platformei DA Maria Ciobanu susţine că în cazul îndepărtării profesorilor turci de pe teritoriul Republicii Moldova, fostul director al Serviciului Informaţii şi Securitate (SIS), Vasile Botnari ar fi „executat excelent poruncile lui Al Capone de Grozeşti” (n.r.Vlad Plahotniuc).

„Vasile Botnari pricepea în securitatea statului cât mâţa în calendar. La şedinţa de pomină cu uşile închise din Parlament, şedinţă la care fracţiunea PLDM am cerut explicaţii în legătură cu răpirea profesorilor turci, el nu a putut spune nimic.

Nici nu a avut curajul să dea citire celor scrise de alţii, deoarece urma să răspundă la întrebările noastre. A făcut-o alt flăcău de la SIS. Vina lui Vasile Botnari constă în faptul că a îndeplinit orbeşte orice moft al coordonatorului. Altul a fost cu interesul!”, a scris parlamentara pe contul său de Facebook.

Vasile Botnari a fost numit director al SIS la începutul lunii mai 2018. Anterior, acesta a deţinut mai multe funcţii, printre care director al întreprinderii „Moldova-Gaz” şi ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor. Botnari a fost demis din funcţia de director al SIS de către deputaţii PSRM şi ai blocului ACUM în iunie 2019.