Martin Schulz: "Dacă aş fi fost la voi, şi eu aş fi fost la demonstraţii. Corupţia trebuie eliminată de la rădăcini!"

Aflat duminică într-o vizită electorală la Wiesbaden, Martin Schulz, contracandidatul Angelei Merkel pentru postul de cancelar, a fost interpelat de un român care l-a întrebat cum se poziţionează faţă de Liviu Dragnea şi faţă de tentativele PSD de a modifica legislaţia anticorupţie. Răspunsul lui Schulz a devenit viral, adunând peste 200.000 de vizualizări.
Martin Schulz
Martin Schulz (Sascha Steinbach/Getty Images)

"La începutul anului, în România au fost cele mai mari proteste de după Revoluţie. Dl Liviu Dragnea voia să modifice legi care ar fi micşorat pedepsele pentru fapte de corupţie. Acum, vă întreb, ce le transmiteţi românilor din România şi Germania în legătură cu modificările propuse care prevedeau reducerea faptelor pentru corupţie? Şi cum vă poziţionaţi referitor la Liviu Dragnea, ca persoană politică?", l-a întrebat un român, în Germania, pe Martin Schulz, liderul Partidului Social Democrat din ţara sa.

Întrebarea i-a fost adresată lui Schulz de românul Christian Irimia Balazs, în contextul în care Schulz, acum contracandidat al Angelei Merkel la postul de cancelar, a făcut în campania sa un videoclip de susţinere a lui Dragnea în alegeri.

Redăm răspunsul lui Schultz, distribuit pe Facebook printr-o postare video de Irimia Balasz, românul ce l-a interpelat pe liderul social-democraţilor germani:

"Vă spun acum 3 puncte, pe care le-am transmis şi domnului Dragnea personal. Aceste legi sunt absolut greşite. Şi dacă aş fi fost la voi, şi eu aş fi fost la demonstraţii. Corupţia trebuie eliminată de la rădăcini şi dacă în partidul meu există corupţi, eu personal voi rezolva problema. Apropo, am dat afară un vicepreşedinte din fracţiunea mea, Adrian Severin (2011), exact pentru aşa ceva", i-a răspuns Martin Schulz românului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne