Masacru în numele islamului: Statul Islamic execută 500 de yazidi, inclusiv femei şi copii

Radicalii suniţi ISIL din Irak executând prizonieri.
Radicalii suniţi ISIL din Irak executând prizonieri. (youtube.)
P. P.
11.08.2014

Statul Islamic a ucis cel puţin 500 de membrii ai minorităţii etnice Yazidi, în ultimele zile, în timp ce alte câteva sute de familii din nordul Irakului se confruntă cu un ultimatum care le cere se convertească la islam sau să moară.

Ministrul irakian pentru Drepturile Omului, Shia al-Sudani, a anunţat că militanţii radicali au îngropat pe viu câteva dintre victime, inclusiv femei şi copii, şi au răpit cel puţin 200 de femei din oraşul Sinjar pe care le ţin drept sclave.

”Avem dovezi şocante obţinute de la yazidii care fugeau din Sinjar şi de la persoanele care au scăpat de moarte, şi de asemenea imagini cu scenele crimelor care arată cu certitudine că grupările Statului Islamic au executat cel puţin 500 de yazidi după capturarea Sinjarului”, a declarat Sudani.

Un ultimatum impus de militanţii Statului Islamic, care cerea unui număr de aproximativ 300 de familii yazidi să se convertească la islam sau să moară, ar fi expirat duminică la prânz.

”În unele dintre imaginile obţinute există şiruri de persoane de etnie yazidi, moarte prin împuşcare în cap, în timp ce luptătorii Statului Islamic aclamau şi fluturau armele deasupra cadavrelor”, a declarat ministrul.

”Aceasta este o atrocitate vicioasă” a mai declarat ministrul irakian.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor