Medic rus care studia vaccinul COVID-19 "cade" de la etajul 14 în St. Petersburg

Alexander Kagansky
Alexander Kagansky (Twitter)
A.P.
21.12.2020

Un proeminent om de ştiinţă rus, care lucra la un vaccin COVID-19, a fost găsit mort, corpul său prezentând o plagă prin înjunghiere, după ce a căzut de la fereastra sa din St. Petersburg.

Alexander „Sasha” Kaganski, în vârstă de 45 de ani, era în lenjerie intimă în momentul în care a "căzut" de la fereastra apartamentului său de la etajul 14, potrivit publicaţiei ruse Moskovski Komsomoleţ.

Poliţia crede că a existat o luptă înainte să "cadă" Kaganski de la fereastră, se arată în rapoarte.

Poliţia rusă afirmă că investighează moartea lui Kaganski drept posibilă omucidere şi interoghează un bărbat de 45 de ani ca potenţial suspect, potrivit e2news.com.

Kaganski, cunoscut mai ales pentru proiectele de cercetare a cancerului, era profesor asistent la Vladivostok şi a petrecut 13 ani lucrând în Edinburgh, Scoţia, până în 2017, a declarat presa.

Cea mai recentă poziţie ocupată a fost cea de director al Centrului pentru Medicină Genomică şi Regenerativă de la Universitatea Federală din Extremul Orient din Rusia.

El a lucrat la dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului, potrivit e2news.

Corpul lui Kaganski a fost găsit de un vecin de pe strada Zamşin, se arată în raport.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor