Mici trucuri suplimentare pentru o slăbire eficientă

Cu atât de multă mâncare, este nevoie de disciplină pentru a nu manca prea mult
Cu atât de multă mâncare, este nevoie de disciplină pentru a nu manca prea mult (Photos.com)

Cu toţii dorim să eliminăm kilogramele în plus, să arătăm cât mai supli şi să fim mai sănătoşi şi, cel mai probabil, majoritatea dintre noi ştie cum trebuie să o facă deja. S-ar părea că nu mai rămâne nimic de adăugat în formulele de slăbire folosite în prezent. Şi cu toate acestea, există câteva trucuri simple care ar putea să ne ajute să slăbim mult mai eficient.

Cel mai important lucru de care trebuie să ţinem cont atunci când dorim să pierdem în greutate este că trebuie să mâncăm mai puţin şi să ne mişcăm mai mult - o regulă foarte simplă, dar esenţială pentru eforturile noastre în acest sens. De aici rezultă că trebuie să evităm alimentele dulci şi bogate în amidon (sau produsele făinoase), să înlăturăm alimentele cu un indice glicemic ridicat şi să ducem un mod de viaţă activ.

Putem obţine rezultate bune din perspectiva slăbirii şi dacă aplicăm mici trucuri suplimentare, dar foarte eficiente, cum ar fi:

- Să menţinem corpul la temperaturi mai joase decât cele obişnuite

Majoritatea grăsimii corpului nostru - este aşa-numita grăsime albă şi, bineînţeles, excesul acesteia ne afectează aspectul estetic. Totuşi, trebuie să ştim că în organismul uman există şi un alt tip de grăsime - grăsimea brună, care se dezvoltată în special la copii. Arderea acestei grăsimi generează căldură în corp. Astfel, putem să accelerăm pierderea grăsimii nedorite prin reducerea temperaturii mediului exterior în care ne aflăm şi să facem grăsimea brună să ”lucreze”. Poate funcţiona şi dacă facem un duş rece sau să reducem temperatura încălzitoarelor din locuinţe pe timp de iarnă. Şi desigur, să ne îmbrăcăm mai subţire.

- Să adăugăm nişte ingrediente secrete

Majoritatea celor care reuşesc să slăbească rapid, cunosc un secret important. Nu este vorba de un corector pentru siluetă, deşi şi acesta joacă un rol important. Este vorba o reţetă specială: o combinaţie de suc de lămâie şi adaos de scorţişoară, care poate încetini viteza cu care alimentele tranzitează sistemul digestiv. Amestecul poate îmbunătăţi indicele glicemic al alimentelor şi controla nivelul de zahăr în sânge.

- Control şi motivare

Nu putem să ignorăm ceea ce mâncăm. Un alt sfat util ar fi să fotografiem toate alimentele pe care le consumăm pe parcursul zilei ca să estimăm cantitatea asimilată de carbohidraţi. Cel mai adesea, multora dintre noi le lipseşte controlul şi motivaţia pentru a urma o dietă corectă. Astfel, am putea să încercăm să vizualizăm toate deliciile culinare cu care ne-am răsfăţat pe parcursul zilei, chiar atunci când încercăm să slăbim intensiv! Şi am putea de asemenea să creăm un album pe o reţea socială, în calitate de jurnal de evidenţă a dietei cotidiene, care ar fi de folos în monitorizarea şi echilibrarea aportului zilnic de alimente.

- Cel mai bun indicator este dimensiunea taliei

Nu trebuie să ne cântărim la orice pas şi să calculăm cantitatea de kilograme în plus. Ne putem ghida după reflecţia din oglindă sau după dimensiunea taliei. Un kilogram de muşchi şi un kilogram de grăsime cântăresc la fel, deşi diferă semnificativ în volum. Astfel, dacă acumulăm un pic de muşchi, greutatea corporală cu siguranţă va creşte, dar cel mai probabil, vom arăta cu mult mai bine.

- Să mestecăm alimentele un timp mai îndelungat

O teorie existentă la ora actuală susţine că semnalul de saturaţie în urma consumului de alimente necesită un anumit timp ca să ajungă la creier. Cu alte cuvinte, cu cât asimilăm mai încet alimentele, cu atât sunt mai puţine şanse să mâncăm prea mult. Horace Fletcher, un nutriţionist cu renume, a vorbit anterior despre existenţa unei asemenea reguli simple. Un studiu recent al cercetătorilor chinezi a confirmat această ipoteză: rezultatele experimentelor arată că bărbaţii care au mestecat până la 40 de ori porţia de mâncare, au pierdut cu 12% mai multă grăsime comparativ cu cei care au mestecat alimentele de circa 15 ori.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.