Mike Tyson în Parlament într-o campanie de PR pentru un cazinou. Sfori trase de un apropiat al lui Dragnea (surse)

Condamnat la închisoare pentru viol şi renumit pentru violenţa şi consum de droguri, Tyson a fost întâmpinat astăzi în Parlament de o delegaţie de senatori.
Legendarul boxer american, Mike Tyson.
Legendarul boxer american, Mike Tyson. (Christopher Polk / Getty Images)

Fostul pugilist Mike Tyson a făcut miercuri o mega-mediatizată vizită în Parlamentul României. Vizita lui Tyson, precedată de reputaţia nu doar de mare sportiv ci şi de cea de personaj violent, condamnat la închisoare pentru viol a fost aranjată, potrivit unor surse din anturajul celor care au organizat evenimentul, citate de B1 TV, cu ajutorul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.

Astfel, Vasile Catea, şeful PSD Iaşi şi preşedintele Federaţiei Române de Box, a apelat la Dragnea, pentru a facilita vizita în Parlament, scrie B1.

Evenimentul ar fi fost planificat de Sorin Florea, proprietarul cazinoului Mercur, acesta încercând să profite de imaginea cu Tyson la Parlament pentru a-şi face cunoscut localul. Mai mult, fostul pugilist este şi imaginea unei băuturi energizante ce se lansează în România şi care va fi distribuită în cazinoul lui Florea, arată sursa citată. Pentru o expunere cât mai mare, campania de PR ce are drept obiectiv promovarea cazinoului şi a brandului de băuturi energizante i-a aranjat lui Mike Tyson, după vizita în Parlament, şi o prezenţă la Antena 3, în emisiunea "Sinteza zilei", moderată de Mihai Gâdea.

Reamintim că Mike Tyson, personaj care a avut de-a lungul timpului nenumărate probleme cu legea şi care a ieşit în evidenţă prin comportament violent - în ring i-a smuls urechea la propriu unui adversar - a vizitat miercuri Parlamentul, vizita fiind catalogată drept dezonorantă de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în opinia căruia "cei care au făcut propunerea nu au stat să se gândească foarte mult."

Tyson s-a declarat impresionat de clădirea Palatului Parlamentului, afirmând că este ''uimitoare''. Cât despre politică, fostul pugilist a afirmat că ''este neplăcută."

Conform Mediafax, vizita a început la Senat, unde Tyson a avut parte de o primire oficială făcută de un grup de senatori care, în aşteptarea sa, au căzut de acord asupra faptului că Tyson este un exemplu de reintegrare în societatea americană.

Turul lui Tyson prin Parlament nu a fost lipsit de incidente, gărzile de corp ale acestuia îmbrâncind reporterii şi folosind un limbaj licenţios când pugilistul a fost direcţionat greşit prin clădire.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne