Mini tarte cu fructe de sezon fără zahăr şi fără coacere - un adevărat deliciu pentru orice sezon

Copiii le vor iubi cu siguranţă şi foarte probabil vor dori să ajute la modelarea şi montarea coşuleţelor.
Mini tarte cu fructe de sezon fără coacere
Mini tarte cu fructe de sezon fără coacere (Maria Matyiku / The Epoch Times)

Aceste mini tarte cu fructe sunt printre cele mai simple şi delicioase prăjiturele fără coacere şi fără zahăr. Fructoza conţinută în curmale este suficientă pentru a satisface gustul de dulce, eliminând asftel nevoia de a adăuga zahăr. Este un dulce sănătos, bogat în fibre, vitamine şi minerale şi conţine doar fructe, nucă şi sâmburi.

Preocuparea pentru o mâncare sănătoasă, a devenit o prioritate a multora dintre noi, în special când vine vorba de dulciuri. Indiferent dacă din principiu sau din motive de sănătate aţi hotărât să reduceţi consumul de ouă, unt, făină sau alte ingrediente comune folosite în reţetele de dulciuri clasice, aceste mini tarte sunt o soluţie binevenită în de-a satisface pofta de dulce.

Sunt ideale de preparat în zilele toride pentru a evita coacerea în cuptor, sunt practice şi uşor de transportat la picnic-uri, bufeturi reci, se port servi la un ceai sau cafea cu prieteni sau în alte ocazii.

Copiii le vor iubi cu siguranţă şi foarte probabil că vor dori să ajute la modelarea şi montarea coşuleţelor.

Ingrediente:

500 g curmale fără sâmburi (sau smochine uscate la care li s-a îndepărtat codiţa tare),
200 g nucă de cocos fără adaos de zahăr,
200 de migdale, preferabil taiate felii,
o mână de cireşe, zmeură, mure sau alte fructe de sezon (între 24-30 bucăţi în total, în funcţie de mărimea coşuleţelor modelate),
câteva crenguţe de mentă proaspătă (opţional)

Modul de preparare:

Mai întâi, curmalele, nuca de cocos şi fulgii de migdale se dau prin blender cam un minut, până când se sfărâmâ în bucăţele fine.

Din amestecul de curmale se formează pe rând câte o biluţă care apoi se modelează în formă de cuib. În cuib, se aşează mai întâi o frunză de mentă, apoi fructul dorit. Se presează puţin pereţii cuibului înspre fruct pentru a-l fixa. Frunza de mentă proaspătă complementează plăcut gustul tartei, dând în acelaşi timp o senzaţie răcoroasă de prospeţime.

Delicioasele mini tarte cu fructe sunt gata pentru gustare. Vă dorim poftă bună!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură