Tarte din foietaj cu fructe - deosebit de apreciate de cei mici

Tartele sunt gata pentru a fi savurate de pitici!
Tartele sunt gata pentru a fi savurate de pitici! (Maria Baciu / Epoch Times)

Cum în acest sfârşit de săptămână mulţi continuă să sărbătorească ziua copilului, vă prezentăm o reţetă veselă de tarte cu fructe. Aceste tarte se fac dintr-un aluat crocant de foietaj, umplut cu budincă de vanilie şi ornat cu fructe proaspete şi bombonele. Se pot face când aveţi musafiri cu copii mici. Se prepară rapid şi sunt deosebit de apreciate de cei mici. Figurinele decupate în diferite forme, sunt o surpriză plăcută pentru aceştia. Ingrediente: 400 g foietaj din comerţ pentru figurine şi coşuleţele de tarte.

Ingrediente:

400 g foietaj din comerţ pentru figurine şi coşuleţele de tarte

Pentru budincă:
1 plic de budincă de vanilie
1 plic de zahăr vanilat
500 ml lapte
2 linguri zahăr

Pentru glazură:
1 plic de gelatină transparentă
250 ml apă sau suc de fructe de culoare deschisă
2 linguri de zahăr

Pentru ornat
500g fructe de pădure
bombonele pentru ornat

Modul de preparare:

Ziua internaţională a copilului, 1 iunie, tratament special,

Se împarte aluatul în două părţi. Din prima parte se decupează diferite figurine, iar din a doua parte se decupează cercuri, care se vor folosi ca bază pentru tarte. Încălziţi cuptorul la 205 grade C. Coaceţi timp de 15 minute. Scoateţi tartele şi figurinele din cuptor şi le puneţi pe un raft să se răcească.

Pentru prepararea budincii, amestecaţi praful de budincă, vanilia şi zahărul cu 50 ml de lapte rece. Restul de lapte se pune la fiert. Când începe să fiarbă, se adăugă amestecul dizolvat în laptele rece. Se continuă fierberea, amestecând continuu, până când budinca se îngroaşă.

Chiar înainte de servire, umpleţi tartele cu budincă, apoi cu fructe proaspete, stivuite peste budincă. Pentru a evita oxidarea fructelor, turnaţi peste ele o glazură făcută din gelatină transparentă. În fiecare tartă aşezaţi câte o figurină, pe care o ungeţi cu puţină glazură şi apoi presăraţi peste puţină ciocolată rasă.

Notă: Puteţi face coşuleţele din foietaj sau figurinele în avans; recomandăm să le umpleţi cu cremă de budincă şi fructe numai cu puţin timp înainte de servire. În acest fel foietajul rămâne crocant.

Puteţi folosi orice combinaţie de fructe de pădure (afine, căpşuni, mure, zmeură) sau alte fructe, cum ar fi felii de piersici, prune, banane, pepene galben, pepene, sau kiwi.