Ministerul Culturii a eliberat avizul pentru PUZ-ul staţiunii Mamaia

Fantani in centrul statiunii Mamaia.
Fantani in centrul statiunii Mamaia. (ro.wikipedia.org)

După ce primarul Mazăre a anunţat că va discuta cu premierul Ponta despre problemele pe care le-a avut la obţinerea unui aviz de la un minister pentru Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al staţiunii Mamaia, cei de la Ministerul Culturii au eliberat documentul respectiv.

Primarul Mazăre a anunţat miercuri seară că a primit avizul, după care urmează ca PUZ-ul să fie aprobat pentru a putea începe investiţiile în zonă, în valoare de 55 de milioane de euro.

Edilul Constanţei a fost întrebat de jurnalişti dacă ştie când a fost demis secretarul de stat de la Ministerul Culturii care nu acorda avizul pentru PUZ-ul staţiunii. "Nu pot să vă spun când l-a demis, nici nu m-a interesat. Pe mine mă interesa să pot să construiesc. Nu vezi că nu mai avem unde să punem turiştii ăştia?", a răspuns Mazăre.

La următoarea şedinţă a Consiliului Local va fi supus la vot PUZ-ul staţiunii Mamaia, iar după ce va fi aprobat pot începe investiţiile cu fonduri europene în valoare de 25 de milioane de euro şi cele private care se ridică la aproape 30 de milioane de euro. Lucrările sunt programate să înceapă la toamnă.

În urmă cu câteva zile, primarul a criticat faptul că nu primise avizul necesar pentru aprobarea PUZ-ului staţiunii Mamaia şi a afirmat că va discuta cu premierul Ponta pentru a rezolva problema, mai ales că a menţionat că i se ceruse şpagă de zeci de mii de euro pentru acel aviz.

"Am discutat şi mi-a zis: "te-ai apucat şi tu să spui ziariştilor". Păi m-am apucat, că dacă muncesc de atâta vreme şi stau de trei luni de zile după un aviz... Am înţeles că săptămâna asta care vine o să-l rezolve şi o să-l rezolve şi pe cel care le-a frânat. "Nea frână", Angelescu de la Ministerul Culturii, cred că e secretar de stat. Premierul a spus că se va ocupa personal de această problemă", a declarat recent Radu Mazăre.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne