Ministerul Culturii vrea să construiască o nouă sală de concerte în Bucureşti

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, vrea să construiască o nouă sală de concerte cu aproximativ 2.400 de locuri.
Vlad Alexandrescu
Vlad Alexandrescu (Florin Chirilă/Epoch Times)

Ministerul Culturii intenţionează să construiască o nouă sală de concerte în Bucureşti, pe bd. Aviatorilor, pe terenul unde se află fostele garaje Leonida, a anunţat, marţi, ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, relatează Hotnews.ro.

"Garajul din stânga e practic gol şi nefolosit, iar în cel din dreaptă funcţionează garajul Guvernului. Vrem să obţinem aceste două garaje cu terenul aferent - circa 14.000 de metri pătraţi şi să construim această sală acolo. Dacă reuşim să obţinem aceste două spaţii în proprietatea Ministerului Culturii, putem lansa imediat extinderea devizului cadru cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru o valoare de 55 de milioane de euro, un lucru care a fost deja evocat, şi am putea avea un concurs de arhitectură ale cărui soluţii să le vedem deja în toamnă.

Mă grăbesc pentru că nu voi sta în acest post mai mult decât e mandatul acestui Guvern şi mă grăbesc pentru că, dacă reuşesc să ajung la nişte rezultate care să fie ireversibile, în momentul în care voi pleca sunt convins că cel care îmi va succede va fi obligat să le continue", a declarat Vlad Alexandrescu.

Ministrul a menţionat că "ideea de a avea o sală de concerte pentru Festivalul Enescu şi nu numai, o sală importantă de 2.400 de locuri, lângă o staţie de metrou, în Piaţa Victoriei, vizavi de Muzeul de Istorie "Nicolae Iorga", la doi paşi de Muzeul Ţăranului Român, la 15 minute pe jos de Ateneul Român şi de Sala Radio, ar fi într-adevăr un răspuns pe care Bucureştiul îl poate da cererii tot mai insistente a publicului meloman de a avea un loc de desfăşurare a concertelor în Bucureşti".