Ministrul Justiţiei pe post de posibil martor în dosarul lui Adrian Duicu

Consiliul Superior al Magistraturii ( CSM ), în imagine, Robert Cazanciuc, ministrul Justitiei
Consiliul Superior al Magistraturii ( CSM ), în imagine, Robert Cazanciuc, ministrul Justitiei (Epoch Times România)
Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc ar putea fi citat ca martor în dosarul lui Adrian Duicu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, care este acuzat de corupţie.

Din informaţii reiese că Adrian Duicu ar fi dorit să numească apropiaţi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în acest sens, ministrul Justiţiei ar fi propus pentru o funcţie de conducere în DNA un om la “sugestia” unui baron local PSD.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada martie-iunie 2013, Duicu Ioan-Adrian, preşedintele Consiliului judeţean Mehedinţi, a afirmat faţă de Ponea Constantin Ştefan, inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi, faptul că are influenţă asupra mai multor funcţionari publici, membri ai Guvernului, funcţionari publici din conducerea Ministerului Afacerilor Interne, şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, etc.

Totodată, Duicu i-a promis lui Ponea că îşi va folosi această influenţă, pentru a-i determina pe funcţionarii publici să facă acte care intră în atribuţiilor lor de serviciu, şi anume sa îl menţină temporar pe Ponea în funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi, iar la o dată ulterioară sa îl numească într-o funcţie de conducere în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, respectiv director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică, precum şi să numească o persoană din familia acestuia într-o funcţie de conducere în cadrul Ministerului Public.

Este posibil ca ministrul justiţiei Robert Cazanciuc să fi aflat că familia Ponea va ajunge la închisoare şi a renunţat la propunere.

“Doamna Ponea a fost unul dintre zecile de magistraţi care au fost la Ministerul Justiţiei în perioada în care încercam să găsim procurori adecvaţi pentru diversele funcţii de conducere libere, vacante, la nivelul conducerii Ministerului Public, doamna Ponea având două mandate de procuror general al Parchetului Curţii de Apel Craiova în perioada 2006-2012. Deci un om cu foarte mare experienţă care, teoretic, poate să aspire la o funcţie de conducere la nivelul Ministerului Public”, a declarat ministrul Justiţiei.

Curtea de Apel Bucureşti a hotărât, vineri, ca Adrian Duicu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Ştefan Ponea, şeful IPJ Mehedinţi, şi omul de afaceri Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova, să fi reţinuţi preventiv pentru 30 de zile în dosarul în care sunt acuzaţi pentru corupţie.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne