Senatorul PSD Marius Isăilă, urmărit penal pentru mită - 200 de mii de euro

Sigla şi sediul DNA
Sigla şi sediul DNA (Epoch Times România)

Senatorul PSD Marius Isăilă este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi instigare la fals, fiind acuzat că, atunci când a fost şef serviciu în Ministerul Finanţelor, împreună cu consilierul parlamentar Cristian Ene, ar fi primit mită 200.000 de euro pentru a bloca un control la o firmă.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat vineri că procurorii au început urmărirea penală în cazul senatorului Marius Ovidiu Isăilă, pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă şi a unei infracţiuni de instigare la fals.

Marius Isăilă a fost prezent vineri la DNA şi a luat la cunoştinţă de învinuirile aduse.

"În cauză există date şi probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, în prima parte a anului 2012, suspecţii Isăilă Marius Ovidiu, la acel moment şef serviciu în Ministerul Finanţelor Publice şi Ene Cristian Ştefan, în înţelegere cu suspectul Cristescu Cătălin, au convenit să intervină în vederea blocării controlului efectuat de către ANAF, la firma unui denunţător care le-a solicitat ajutorul în acest sens", susţin procurorii anticorupţie.

Marius Isăilă şi Ene Cristian Ştefan i-au pretins lui Cătălin Cristescu 200.000 de euro pentru a interveni pe lângă funcţionarii ANAF pentru a bloca un control care urma să fie efectuat.

DNA a precizat că, în acelaşi dosar mai sunt urmăriţi penal Cristian Ştefan Ene, în prezent consilier parlamentar, pentru două infracţiuni concurente de trafic de influenţă, şi Cătălin Cristescu, la acea vreme comisar la Garda Financiară, structura centrală, tot pentru trafic de influenţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne