"Avem contractul Bechtel": Robert Turcescu, către "autorităţi"

Jurnalistul Robert Turcescu (youtube.com)
Loredana Diacu
04.04.2014

"Avem contractul Bechtel" a declarat joi seara Robert Turcescu, la B1 Tv, anunţând că echipa sa este în posesia unei copii electronice a faimosului contract "dispărut" de la Ministerul Transporturilor:

"Avem în acest moment noi, echipa emisiunii Sub semnul întrebării, suntem în posesia a 110 pagini, atenţie, din ceea ce noi spunem că este - rămâne să decidă autorităţile, cărora le putem pune la dispoziţie o astfel de copie - contractul Bechtel." a declarat Turcescu în emisiunea sa, la B1 TV.

Având în vedere că Dan Şova se "plânge" de luni de zile că nu mai găseşte contractul, Turcescu s-a oferit să i-l trimită el:

"Veţi vedea pe ecran o parte din aceste 110 pagini pe care echipa Sub semnul întrebării este dispusă să le pună pe masa autorităţilor, oricare ar fi ele. Dacă sună Dl Şova în momentul acesta îi trimitem o copie, dacă sună dl Maior de la SRI îi trimitem o copie (...) dacă ne sună Victor Ponta în acest moment îi trimitem o copie."

Jurnalistul a insistat asupra faptului că documentul pe care l-a prezentat în emisiune este o copie electronică, deci nu are semnăturile reprezentanţilor Bechtel, precizând însă că texul este identic cu cel pe care se află semnăturile.

Declaraţiile lui Turcescu vin în chiar ziua când Dan Şova a declarat joi că documentul este căutat de Parchet "de vreo şase luni" şi la patru luni după ce premierul Victor Ponta anunţa că Guvernul a sesizat deja DNA în legătură cu contractul cu Bechtel pentru construirea Autostrăzii Transilvania pentru că "este bine" să se ştie "din cauza cui nu s-a făcut această autostradă".

Proiectul pentru construirea autostrăzii Braşov-Borş, denumit Autostrada Transilvania, a fost aprobat în 2003, perioada guvernării Năstase, iar construcţia lui a început în 2004 pe baza unui contract de 2,2 miliarde de euro încheiat cu Bechtel. Termenul final al lucrării era anul 2012.

Contractul iniţial a fost schimbat de mai multe ori de-a lungul anilor, iar în anul 2013 contractul a fost reziliat, urmând ca statul român să plătească companiei americane 37,2 milioane de euro şi datorii de 50 milioane de euro.

Avocata Bechtelului-ului, în perioada în care se semna şi, mai apoi, când se renegocia contractul cu Bechtel, a fost, conform conferinţelor de presă din anii anteriori ale Ancăi Boagiu, mama vitregă a lui Dan Şova, Ana Diculescu-Şova, care a reprezentat compania americană prin firma de avocatură “Nestor, Nestor, Diculescu, Kingston & Petrescu”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor