Ministrul Muncii: Haos în sistemele informatice. Ai zice că cineva a vrut să lase lucrurile în beznă

"Eu nu îmi fac iluzii că pot schimba totul în câteva luni, dar chiar cred că printr-o mobilizare bine gândita pot reaşeza o cale corectă", a declarat Dragoş Pîslaru, ministrul Muncii.
(Captură Foto)

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a găsit un adevărat "haos" în sistemele informatice atunci când şi-a preluat mandatul, însă are de gând să pună ordine în lucruri până pleacă din funcţie.

"De când am venit la minister am constatat haosul din sistemele noastre informatice. Interoperabilitate ioc, coduri sursă pauză, mentenanţa neclară sau necontractată. Ai zice că cineva fie a vrut să lase lucrurile în beznă, pentru ca să nu se ştie exact cum stăm, fie dorea să rămânem în comuna primitivă pentru a se tot contracta softuri la preţuri fabuloase", a scris vineri, pe contul său de Facebook, Dragoş Pîslaru.

De ceva vreme, ministrul tehnocrat al Muncii se chinuie să pună ordine în lucruri şi a făcut o serie de paşi concreţi în acest sens.

"Am făcut un prim pas oprind scrierea de proiecte IT disparate, al doilea înfiinţând o unitate de tehnologie a informaţiei prin restructurarea ministerului şi un al treilea pas prin cooptarea unui CIO (Chief information officer) excelent care să fie suficient de idealist să se alăture grupului de nebuni (za tehnocrats) care vor să reformeze agenda socială şi de muncă. Îi mulţumesc mult lui Gabriel Popa pentru ajutor", a afirmat Dragoş Pîslaru.

Potrivit ministrului Muncii, urmează câteva luni grele, dar în care se poate pune un pic de ordine în sistemele informatice.

"Dacă facem curat şi aşezăm un proiect de sistem integrat pentru minister şi agenţii, care să poate fi finanţat prin fonduri europene, am face un mare pas înainte! Mai avem 4 poziţii de IT la minister - doritori?", a adăugat Dragoş Pîslaru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne