Ministrul Petre Tobă a copiat 250 din totalul de 390 de pagini ale tezei sale de doctorat

Pe lista neagră a înalţilor oficiali suspectaţi că şi-au plagiat tezele de doctorat, se mai adaugă un nume greu - Petre Tobă, noul ministru de Interne al României, chestorul care a condus Poliţia Română în ultimii 3 ani.
Petre Tobă
Petre Tobă (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Peste 250 din totalul de 390 de pagini ale tezei cu care el a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe Militare şi Informaţii sunt copiate ad litteram din lucrări de specialitate sau din referate postate pe internet, fără utilizarea ghilimelelor şi fără a respecta normele naţionale şi internaţionale de citare în opere ştiinţifice, a dezvăluit jurnalista Emilia Şercan, într-o investigaţie publicată pe pressone.ro

Contactat pentru a comenta asupra acestui fapt, Petre Tobă a declarat că lucrarea sa de doctorat a fost una practică. "Ce pot să vă garantez este că am lucrat la teza de doctorat cu bună-credinţă, că am făcut o lucrare aplicată şi că am avut şansa să pun în practică ceea ce am studiat acolo în cel de-al doilea mandat de inspector general al Poliţiei Române", a precizat ministrul.

Emilia Şercan a comentat, pe contul său de Facebook, că această anchetă "este importantă în acest moment pentru că ne va arăta modul în care premierul Cioloş se va poziţiona vizavi de chestiunea plagiatelor, dar şi felul în care ministrul Educaţiei Adrian Curaj va înţelege să cureţe mediul academic de plagiatori."

"Şi încă un mic amănunt: Petre Tobă nu a negat că a plagiat, ci a zis că realizat teza cu bună-credinţă. Şi uite aşa de astăzi înainte avem de-a face cu o subspecie nouă: plagiatorul de bună-credinţă", a adăugat jurnalista.

Ulterior, ministrul Petre Tobă a respins categoric acuzaţiile de plagiat şi a solicitat Consiliului Naţional de Etică din cadrul Ministerului Educaţiei, instituţie care l-a "albit" deja pe Victor Ponta şi pe Gabriel Oprea, să-i analizeze lucrarea de doctorat şi să dea un verdict în acest caz, potrivit b1.ro.

Pentru a citi integral investigaţia intraţi aici.