Ministrul Tobă, somat să-şi dea demisia. Federaţia asociaţiilor de români din Europa îl acuză de incompetenţă

Pentru proasta organizare din ultimele zile a activităţii frontierelor şi dezinteresul demonstrat în momentul în care a fost informat că la frontiere s-au format cozi kilometrice, Petre Tobă trebuie să îşi dea demisia din fruntea MAI, a transmis Federaţia asociaţiilor de români din Europa.
Petre Tobă
Petre Tobă (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Andrei Pricopie
22.12.2015

"Este inadmisibil ca în apropierea sărbătorilor de iarnă, când foarte mulţi români din Europa se întorc în ţara, autorităţile să fie luate din nou "prin surprindere". Însă, pe lângă faptul că frontierele nu au fost pregătite pentru acest moment, după ce a fost înştiinţat că există cozi foarte mari, domnul Tobă s-a comportat în continuare cu dezinteres nerezolvând problema", se arată într-un comunicat remis marţi de FADERE.

În Europa locuiesc în jur de trei milioane şi jumătate de români care trimit foarte mulţi bani în ţară şi care se întorc acasă în număr covârşitor de două ori pe an: de Crăciun şi în perioada vacanţei de vară.

"Suntem indignaţi de sutele de telefoane şi mesaje care le-am primit din partea românilor care în loc să fie primiţi cu braţele deschise de România, sunt ţinuţi la graniţe şi sunt trataţi încă odată cu dispreţ. Sperăm ca adevăratul motiv pentru care s-au formate cozile uriaşe să fie doar incompetenţa.

Ar fi mult mai grav data situaţia ar fi o răzbunare politică pentru votul diasporei sau şi-ar avea originea în obiceiul poliţiştilor de frontieră şi vameşilor corupţi care caută în bagajele românilor până îi fac pe acestea să le dea spagă pentru a putea intră în ţară", a declarat preşedintele federaţiei, Daniel Tecu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor