Minorităţile naţionale, la braţ cu PSD-ALDE

Coaliţia PSD-ALDE îşi consolidează poziţia în Parlament: după ce a semnat un protocol cu maghiarii de la UDMR, a venit rândul minorităţilor naţionale.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Coaliţia PSD-ALDE va semna un protocol de colaborare parlamentară cu reprezentanţii minorităţilor naţionale, a anunţat, marţi seară, copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu.

"Protocolul va stabili cadrul de colaborare între majoritatea parlamentară şi minorităţi, pe de o parte, şi modul în care minorităţile acordă susţinerea parlamentară pentru ca iniţiativele noastre legislative şi iniţiativele Guvernului să fie adoptate în cele mai bune condiţii în Parlament. Grupul minorităţilor şi-a declarat disponibilitatea de a susţine învestirea Guvernului şi am convenit ca în perioada de vacanţă parlamentară să redactăm împreună un protocol de colaborare care să stabilească cadrul acestei acţiuni politice pe perioada actualului Legislativ", a declarat Tăriceanu, citat de Agerpres.

Legat de reprezentarea minorităţilor în viitorul Cabinet Grindeanu, liderul ALDE a explicat că există deja o anumită reprezentare, pe care o va menţine în continuare. "Şi în momentul de faţă, minorităţile au o anumită reprezentare începând de la nivel de subsecretar de stat, şefi de agenţii - cum este Agenţia pentru romi - pe care intenţionăm să le păstrăm în continuare".

Preşedintele Senatului susţine că discuţia cu grupul minorităţilor naţionale a fost una "foarte obiectivă".

"Am stat să ascultăm cu atenţie solicitările pe care grupul minorităţilor le are, sunt lucruri cu care suntem familiarizaţi. În primul rând, e vorba despre o anumită reprezentare pe care o au în instituţiile de administraţie la nivel central şi găsim de cuviinţă ca această reprezentare să continue, pentru că a fost benefică atât pentru minorităţi, cât şi pentru buna funcţionare a acestor instituţii în preluarea solicitărilor din partea diferitelor asociaţii reprezentative din partea minorităţilor.

Am primit şi o solicitare legată de majorarea bugetului având în vedere că la nivel teritorial reprezentarea diferitelor grupuri minoritare se extinde. Sunt probabil numeroase localităţi în care minorităţile care există nu s-au raliat organizaţiei centrale şi doresc să o facă şi atunci au nevoie de spaţii de funcţionare corectă", a detaliat Tăriceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne