Minunile sării Epsom

Cadă baie - sare Epson
Cadă baie - sare Epson (Monstera/Pexels)

Îmi amintesc foarte bine - şi le pot număra pe degetele de la o mână - migrenele pe care le-am avut în viaţa mea, toate înainte de vârsta de 10 ani. Odată ce am împlinit două cifre, le-am depăşit... până acum câteva luni.

Fără niciun avertisment, m-am întors la vârsta de 8 ani, întinsă pe spate cu o migrenă violentă. De ce acum, după atâţia ani?

Citind despre ultimele descoperiri, am înţeles cât de important este magneziul pentru sănătatea noastră generală. Se pare că 80% din populaţia SUA suferă de deficienţă de magneziu, cauzând tot felul de probleme de sănătate, una dintre ele fiind migrenele. Şi iată care este problema în această privinţă: suplimentele de magneziu nu sunt neapărat soluţia, deoarece acesta nu este uşor de absorbit prin tractul digestiv.

Am fost surpinsă când am citit că sarea Epsom este bogată în magneziu, care se întâmplă să fie uşor de absorbit prin piele - ca şi cum te-ai scufunda în ea într-o baie caldă. Puteţi fi siguri că înmuierea cu sare Epsom face acum parte din rutina mea pentru a obţine un aport regulat de magneziu şi, sper, pentru a evita migrenele în viitor.

Sarea Epsom, cunoscută şi sub numele de sulfat de magneziu hidratat sau sare amară (a nu se confunda cu sarea de masă, cunoscută şi sub numele de clorură de sodiu) este disponibilă din abundenţă, ieftină şi accesibilă în farmacii şi supermarketuri de pretutindeni, şi are zeci de alte utilizări practice şi multe beneficii pentru sănătate.

Baie sedativă

Scaldă-te într-o baie caldă pentru a calma suferinţa şi durerile musculare, pentru a te simţi întinerit şi pentru a-ţi menţine pielea hidratată şi sănătoasă. Adăugaţi 2 căni de sare Epsom într-o cadă cu apă foarte caldă (dublaţi această cantitate dacă aveţi o cadă adâncă) şi faceţi baie timp de cel puţin 12 minute. Pentru rezultate optime, faceţi o baie de trei ori pe săptămână.

Contribuie la un somn odihnitor

Datorită capacităţii de a calma pielea şi de a relaxa muşchii, sarea Epsom poate contribui la o noapte de odihnă bună. Faceţi o baie caldă şi plăcută cu sare de Epsom chiar înainte de culcare şi spuneţi adio insomniei.

Entorse şi vânătăi
Îmbăierea într-o cadă plină cu apă caldă cu sare de Epsom va reduce inflamaţia entorselor şi a vânătăilor.

Înmuierea picioarelor
Pentru a combate umflăturile şi a calma picioarele dureroase, adăugaţi 1/2 cană de sare Epsom aproximativ 3,5 litri de apă călduţă şi înmuiaţi-vă picioarele timp de 15 minute la sfârşitul zilei.

Îndepărtarea aşchiilor
Scufundaţi-vă în sare Epsom pentru a scoate aşchia. Chiar funcţionează.

Ameliorarea arsurilor solare

Proprietăţile antiinflamatorii ale sării Epsom o fac un instrument excelent pentru tratarea iritaţiilor uşoare cauzate de arsurile solare. Luaţi o sticlă goală de tip spray. Amestecaţi 2 linguri de sare Epsom cu 1 cană de apă, apoi pulverizaţi pe zona afectată.

Pentru a ajuta la ameliorarea muşcăturilor comune de insecte, este suficient să puneţi 2 linguri de sare Epsom într-o cană de apă; înmuiaţi o lavetă de bumbac în soluţie şi aplicaţi-o pe zona afectată. Aduce alinare!

Curăţarea feţei

Pentru a vă curăţa faţa seara, amestecaţi o jumătate de linguriţă de sare Epsom cu produsul dumneavoastră obişnuit. Masaţi pielea şi clătiţi cu apă rece.

Exfoliere

Masaţi pe pielea umedă o mână de sare Epsom, începând cu picioarele şi continuând spre faţă. Clătiţi în baie sau la duş.

Buze uscate

Încercaţi să oferiţi buzelor dumneavoastră un tratament mai profund folosind sarea Epsom. Combinaţi câteva linguri de sare cu o linguriţă de vaselină cosmetică. Aplicaţi şi frecaţi uşor. Soluţia rezultată ajută la îndepărtarea pielii uscate şi vă va lăsa buzele să arate mai pline şi mai sănătoase.

Pedichiură

Proprietăţile naturale de exfoliere ale sării Epsom vor ajuta la înmuierea pielii aspre şi bătătorite a picioarelor, lăsându-vă o senzaţie de prospeţime de spa. Adăugaţi 1/2 până la 1 cană de Epsom în baia pentru picioare.

Sper că unele dintre aceste informaţii sunt utile, în special pentru cititorii care suferă de dureri de cap. Chiar dacă nu aţi avut niciodată o migrenă, faceţi-vă o favoare şi cercetaţi modul în care magneziul vă poate îmbunătăţi sănătatea. Sunt convinsă că există un sâmbure de adevăr în acest "miracol".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură