Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână rămân în arest

Mircea Băsescu şi Bercea Mondialu
Mircea Băsescu şi Bercea Mondialu (Captură Youtube)

Magistraţii Tribunalului Constanţa au respins, luni, solicitările lui Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână de înlocuire a măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu.

Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă şi poate fi contestată, în termen de 48 ore de la comunicare, la Curtea de Apel Constanţa, informează Mediafax.

Reamintim că Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată în dosarul privind mita primită de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice, cu ajutorul Antenei 3, post deţinut de fondatorul USL, Dan Voiculescu, înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, înregistrări ce ar fi trebuit să demonstreze traficul de influenţă de care este acuzat fratele şefului statului.

Mircea Băsescu este acuzat că ar fi primit de la familia Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, suma de 250.000 de euro în schimbul promisiunii că fratele preşedintelui va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea dosarului în care Bercea era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot, dar şi pentru alte cereri incidente în acea cauză.

În cauză a fost instituit sechestrul asigurător pe bunuri imobile aflate în proprietatea lui Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână.