Mircea Geoană - "Ce nu s-a spus la bilanţul DNA"

Lupta anticorupţie este drumul României. Cetăţenii au înţeles legătura directă dintre corupţie şi sărăcie, între corupţia politică şi calitatea precară a instituţiilor şi serviciilor publice, susţine Mircea Geoană.
Mircea Geoană.
Mircea Geoană. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Într-un articol publicat pe blogul Adevărul, senatorul Mircea Geoană, preşedinte al Partidului Social Românesc, a vorbit despre "ce nu s-a spus la bilanţul DNA" pe anul 2015.

"Ce nu s-a spus însă la bilanţul DNA? Că nu toată lumea este fericită cu această situaţie. Că există o coaliţie informală, dar reală, în majoritatea partidelor politice tradiţionale împotriva acestei stări de fapt. Că la primul moment prielnic, una, mai multe sau toate propunerile de amputare a forţei şi independenţei justiţiei deja prezente pe agenda legislativă vor fi activate. Că voturile date în Parlament împotriva cererilor DNA în cazurile Ponta, Şova, Vosganian, Udrea sau Mădălin Voicu nu sunt întâmplătoare. Ele indică o puternică rezistenţă la schimbarea vechilor năravuri şi privilegii.

De la votul ostentativ al domnului Tăriceanu în cazul Oprea la semnalul discret dat de Liviu Dragnea în nenumărate situaţii similare, la declaraţiile frontale împotriva instituţiilor care susţin lupta anti-corupţie ale lui Traian Băsescu, cei ameninţaţi de acţiunea DNA se regrupează. Această coaliţie a răului este adevăratul duşman al României şi nu "binomul", "sistemul", americanii sau Bruxelles-ul", scrie Mircea Geoană.

Ce nu s-a mai spus la bilanţul DNA? "Că rezultatele notabile ale instituţiei nu antrenează automat o scădere semnificativă a nivelului corupţiei din jurul banului public şi că elementul de disuasiune este departe de a produce efectele scontate."

În opinia lui Mircea Geoană, Sistemul se reorganizează, iar la alegerile locale vedem deja succesorii direcţi ai actorilor temporar incapacitaţi de acţiunea justiţiei, reproducând schemele tradiţionale de căpuşare şi sifonare a banului public.

Pentru a citi articolul integral intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne