Moartea îl scapă de închisoare. Afaceristul Cătălin Chelu decedat în urma unui infarct

Aparatură medicală
Aparatură medicală (Epoch Times România)

Omul de afaceri Cătălin Chelu, condamnat la şase ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de tentativa de a-l mitui pe fostul secretar de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor Dan Fătuloiu, a murit în Iordania.

Informaţia a fost confirmată pentru Evenimentul zilei de o sursă apropiată omului de afaceri, care a preferat să-şi păstreze anonimatul. Totodată, surse apropiate familei omului de afaceri, precum şi surse din Ambasada Ucrainei la Bucureşti ar fi confirmat şi ele decesul afaceristului.

Potrivit publicaţiei Viaţa Liberă, Cătălin Chelu a decedat în noaptea de duminică spre luni, la ora 3:00, din cauza unui stop cardio-respirator. Chelu se afla în Iordania, unde se refugiase după ce a fost condamnat la şase ani de închisoare.

Condamnat pentru mită

Omul de afaceri Cătălin Chelu a fost condamnat la şase ani după ce a încercat să dea o mită de un milion de euro chestorului de poliţie Dan Fătuloiu. Sentinţa a fost pronunţă de judecătorii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihai Mihalcea, cei care l-au trimis la închisoare pe mogulul Antenelor, Dan Voiculescu.

Chelu a fost trimis în judecată în decembrie 2010, pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă. Alături de el, au fost judecaţi în acelaşi dosar Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea acuzaţi de complicitate la infracţiunea de dare de mită.

Curtea de Apel Bucureşti l-a găsit vinovat de tentativa de a-l mitui pe fostul secretar de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor, chestorul Dan Fătuloiu, căruia i-a promis iniţial un milion de euro, apoi 50 de mii de euro, două maşini de lux şi un teren. În schimbul banilor, Fătuloiu trebuia să intervină pentru a-l scăpa pe Chelu şi pe apropiaţi ai acestuia de dosare penale.

Cu o lună înainte să fie trimis în judecată, Chelu era cercetat în aproape 50 de dosare aflate în lucru la unităţi de poliţie şi de parchet, trei din acestea vizând infracţiuni la legea pieţei de capital, evaziune fiscală şi spălare de bani, fiind instrumentate de procurorii DIICOT.

După pronunţarea sentinţei de condamnare la închisoare, Chelu a fost de negăsit, fiind dat ulterior în urmărire naţională.