Moft prezidenţial? Iohannis vrea sistem de irigaţii de 2,4 milioane de lei pentru curtea Palatului Cotroceni

Preşedinţia intenţionează să cumpere un sistem de irigaţii de 2,4 milioane de lei pentru curtea Palatului Cotroceni. În opinia lui Bogdan Oprea, avem de-a face cu un "moft prezidenţial".
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Preşedinţia vrea să cumpere un sistem de irigaţii pentru vegetaţie în valoare de aproape 2,4 milioane de lei, la care se adaugă TVA, pentru curtea Palatului Cotroceni şi a lansat şi o cerere de ofertă în acest sens pe sistemul public de licitaţii, SEAP, informează Mediafax.

"Valoarea estimată a contractului este de 2396638,83 lei fără TVA, compusă din: 2256322,69 lei fără TVA - Cheltuieli pentru investiţia de bază, 27500 lei fără TVA - Organizare de şantier, 112816.13 lei fără TVA - Cheltuieli diverse şi neprevăzute (5% aplicat conform HG 28/2008).

Valoarea aferentă cheltuielilor pentru diverse şi neprevăzute va acoperi, după caz, cheltuieli cu lucrări care pot fi incidente pe parcursul derulării contractului, cheltuieli rezultate în urma modificărilor de soluţii tehnice, cheltuieli suplimentare de lucrări, utilaje sau dotări ce se impun pe parcursul derulării investiţiei, precum şi cheltuielile de conservare pe parcursul întreruperii execuţiei din cauze independente de autoritatea contractantă, se arată în cererea de ofertă lansată de Administraţia Prezidenţială pe SEAP.

Printre condiţiile de eligibilitate se află şi cea potrivit căreia ofertantul să nu fi fost condamnat în ultimii 5 ani, printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă, pentru fraudă, corupţie, spălare de bani sau activităţi criminale. De asemenea, firmelor participante la licitaţie li se impune o medie a cifrei de afaceri globală pe ultimii 3 trei ani -2013, 2014 şi 2015 – cel puţin egală cu 4,5 milioane lei.

"Ofertanţii vor face dovada executării, în ultimii 5 ani, a unor lucrări de natură şi complexitate similară/comparabilă cu lucrările care fac obiectul prezentei proceduri, conforme cu normele profesionale în domeniu, în valoare/valoare cumulată de minimum 2.000.000,00 lei, exclusiv TVA, la nivelul a cel puţin 1 contract, maximum 2 contracte", se mai menţionează în cererea Administraţiei Prezidenţiale.

Data limită de depunere a ofertelor este 1 aprilie.

Un moft prezidenţial?

"Este plin de flori şi de verdeaţă în grădina Palatului Cotroceni şi fără acest sistem de irigaţii în valoare de peste 600.000 de euro. Există un izvor şi, cred, două sau trei mici lacuri şi foarte mulţi copaci care, chiar şi în zilele toride de vară, ţin o temperatură scăzută şi o umiditate potrivită în toată grădina, nu am văzut niciodată iarbă uscată sau flori ofilite.

Un moft prezidenţial care ne costă pe toţi, dar la care doar foarte puţini au acces", a comentat, pe contul său de Facebook, fostul purtător de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Bogdan Oprea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne