Monica Macovei cenzurată la Convenţia PDL

Monica Macovei, europarlamentar PDL
Monica Macovei, europarlamentar PDL (Epoch Times România)

Monicăi Macovei nu doar că i-a fost refuzată candidatura la prezidenţiale, dar nu i s-a dat nici dreptul să vorbească sâmbătă la Convenţia PDL, în cadrul căreia s-a votat fuziunea prin absorbţie cu PNL.

Într-o postare pe Facebook, Monica Macovei redă mesajul pe care ar fi vrut să-l transmită ieri colegilor de partid, dacă i s-ar fi dat voie să ia cuvântul la Convenţia ce a prefigurat Congresul comun al PDL şi PNL.

În alocuţiunea pe care intenţiona să o rostească sâmbătă, fostul Ministru al Justiţiei face apel către colegii săi din PDL să nu abdice de la valorile partidului şi să dea dovadă de înţelepciune pentru a face o strategie care să permită să aibă un candidat care să câştige alegerile.

Redăm mesajul pe care Monica Macovei nu a avut ocazia să îl transmită la Convenţia Naţională a PDL:

"Vreau să vorbesc astăzi cu dvs. pentru că sunt sigură că avem acelaşi obiectiv. Vrem ca dreapta să câştige alegerile şi să dea preşedintele României. Cred că alianţele sunt bune dacă ajută dreapta şi ţara noastră.

Dar nu cred în compromiterea valorilor noastre. Valorile în care noi, membrii PDL, credem şi pentru care am stat pe baricade de câte ori aceste valori au fost în pericol.

Noi nu trebuie să pierdem nimic din ceea ce am câştigat prin multe bătălii: stat de drept, justiţie independentă, instituţii funcţionale, România în Uniunea Europeană. Noi ne păstram convingerile şi valorile. Noi nu le schimbăm.

Ar fi un mare câştig ca noua construcţie să preia ceea ce noi am câştigat pentru ţară prin fapte ireversibile, prin dovezi, şi nu prin vorbe şi cuvinte pe hârtie.

În România europeană de astăzi oamenii conduc. Întotdeauna trebuie să avem încredere în ceea ce vor oamenii şi să îi întrebăm. Nu lăsăm pe nimeni să fure nici viitorul oamenilor şi nici viitorul nostru.

Nu voi permite ca valorile noastre să fie compromise şi nu voi fi niciodată de acord ca bătăliile pe care le-am dus împreună să devină inutile. Dacă asta se va întâmpla, îmi rezerv dreptul de a reacţiona şi acţiona.

Să nu pierdem şansa, în noua construcţie, să îl batem pe mincinosul şi hoţul Ponta, ca să scăpăm România.

Trebuie să avem înţelepciunea să facem o strategie care să ne permită să avem un candidat al dreptei care să câştige alegerile".

Întrebată ieri de presă dacă va candida ca independent, Monica Macovei a declinat orice răspuns până pe 5 august, dată la care alianţa PDL-PNL îşi va anunţa candidatul comun la preşedinţie.

Monica Macovei a mai precizat sâmbătă că a votat în favoarea alianţei însă la votul pentru fuziune s-a abţinut.

Potrivit România liberă, europarlamentarul PDL îi solicitase lui Gheorghe Flutur, organizatorul Convenţiei, să i se dea cuvântul, însă, la momentul discursurilor, acesta ar fi omis să o invite să vorbească.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne