Monica Macovei părăseşte PPE. "M-am înscris în grupul ECR din Parlamentul European"

Europarlamentarul Monica Macovei a decis să părăsească Grupul Popularilor Europeni pentru a se înscrie în Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor din PE.
Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

"Am avut o colaborare bună, cu beneficii de ambele părţi, şi am reprezentat cu succes până acum Grupul PPE. Drumul pe care pornesc acum, alături de Grupul ECR din Parlamentul European, este clădit pe valorile pro-europene şi transatlantice, pe respect şi tratament echitabil pentru toate statele membre UE, pe reformarea instituţiilor din România şi din alte state membre, precum şi reformarea instituţiilor europene pentru a reduce cheltuielile din banii publici, pe eliminarea corupţiei şi birocraţiei, pe transparenţă acasă şi în instituţiile europene", a declarat Monica Macovei.

Europarlamentarul s-a înscris marţi în Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor şi urmează să fie făcut anunţul oficial în plenul Parlamentului European.

"Vreau ca România să rămână în UE, iar UE să fie puternică şi unită, să aibă o politică de securitate care să ne protejeze şi pe noi, românii, şi pe ţările din fostul bloc comunist. Nu este întâmplător că mă alătur unui partid european şi unui grup politic din Parlamentul European din care face parte şi partidul din Polonia care a dat recent preşedintele Poloniei şi Guvernul.

Avem în comun lupta împotriva dictaturii comuniste, iar românii nu mai vor în dictatură. Foarte important, am luat această decizie pentru a contribui la întărirea democraţiei în ţara noastră, la întărirea rolului României în Uniune şi la securitatea şi independenţa României în contextul tendinţelor de control şi expansiune ale Federaţiei Ruse", a mai precizat Monica Macovei.

Demersul Monicăi Macovei este completat de depunerea recentă a cererii de adeziune a Partidului M10 la Alianţa Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (AECR). Un sondaj intern a arătat că peste 70% din membrii Partidului M10 doresc afilierea la partidul european Alianţa Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni, alături de partidul Conservator din Marea Britanie, condus astăzi de David Cameron şi în trecut de Margaret Thatcher, alături de partide reformiste din Polonia, Cehia, Letonia, Lituania sau Croaţia şi alte partide al căror scop este reformarea reală, întărirea puterii acestor ţări în Uniunea Europeană şi independenţa fermă faţă de Rusia.

"Este începutul unei noi perioade politice, în care mă implic cu seriozitate şi dăruire. Am regăsit în Grupul ECR valorile şi principiile pe care le susţin şi eu şi îmi doresc să obţinem rezultate rapide şi notabile. Economia de piaţă, comerţul şi concurenţa libere şi corecte, un stat minimal, servicii publice eficiente, eliminarea risipei şi a birocraţiei, accentul pus pe libertatea persoanei, o relaţie transatlantică prioritară, sprijinirea democraţiilor tinere din întreaga Europa sunt câteva din valorile pe care le susţin şi pe care şi le-a asumat Grupul ECR", a adăugat Monica Macovei.

Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor (ECR) din Parlamentul European a fost constituit în 2009, promovând reforma instituţiilor europene şi a Uniunii Europene în ansamblu. ECR numără în prezent 72 deputaţi din 15 state UE, fiind al treilea grup ca mărime din Parlamentul European.

Alianţa Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (AECR) reuneşte partidele care respectă şi promovează libertatea individuală, impozitele mici, moneda stabilă, liberul schimb, o concurenţă transparentă, suveranitatea naţională, democraţia parlamentară, statul de drept şi proprietatea privată. AECR reuneşte partide politice din 17 ţări, iar valorile şi principiile AECR sunt cuprinse în Declaraţia de la Reykjavik.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne