Moschee din Cisiordania incendiată de colonişti israelieni

Moscheea incendiată în satul Al-Maghir.
Moscheea incendiată în satul Al-Maghir. (Captură Foto)

Rezidenţii satului Al-Maghir, la est de Ramallah, au relatat că o moschee a fost incendiată în dimineaţa zilei de miercuri, în jurul orei 3:30.

Rezidenţii au declarat că etajul inferior al moscheei a fost afectat. De asemenea, aceştia au mai transmis că au descoperit un graffiti anti-arab desenat pe pereţii moscheei, situată în partea vestică a satului.

Sătenii au acuzat coloniştii evrei pentru acest incendiu.

Un oficial al securităţii Autorităţii Palestiniene din Cisiordania a dat vina, de asemenea, pe coloniştii extremişti evrei pentru acest act.

Radio Israel a raportat că intrarea în sat a fost blocată de forţele de poliţie care au demarat o investigaţie asupra incidentului.

Incendierea are loc la mai puţin de două zile după ce soldatul israelian Almog Shiloni şi o femeie pe nume Dalia Lamkus au fost ucişi în două atacuri teroriste separate, la distanţă de doar câteva ore. Atacurile au avut loc în Tel Aviv şi în apropiere de Alon Shvut în Cisiordania. Alte câteva persoane au fost grav rănite în cele două atacuri.

Jihadul Islamic şi-a asumat responsabilitatea pentru ambele atacuri, iar poliţia şi serviciile de securitate au impus o stare de alertă pentru posibile alte atacuri pe cuprinsul ţării.