MotoGP Indonezia, italianul Bagnaia câştigă şi revine în fruntea Campionatului Mondial. Jorge Martin cade [video]

Francesco "Pecco" Bagnaia
Francesco "Pecco" Bagnaia (wikipedia.org)

Francesco "Pecco" Bagnaia a câştigat cursa de MotoGP din Indonezia. Campionatul Mondial a fost dat peste cap de accidentul lui Jorge Martin în timp ce era lider. Totul se schimbă, iar acum italianul a revenit în frunte şi are 18 puncte avans faţă de spaniol.

Alex Marquez a fost eliminat din cauza unor dureri la coaste. El bănuieşte că are a patra coastă ruptă.

Căldura a fost şi mai intensă decât în celelalte zile. Au fost 31 de grade în aer şi până la 57 pe asfalt. A existat varietate la pneuri: Martin, cu soft şi medium; Bagnaia, cu hard şi medium, informează publicaţia Marca.

Cu 15 tururi înainte de final, Jorge Martin a suferit un accident. S-a întâmplat în virajul 11 şi când avea un avans de peste trei secunde faţă de următorul pilot. A forţat în exces cu un avantaj foarte mare. O lovitură pentru Campionatul Mondial. O greşeală cheie în campionat.

Peste o săptămână se reîncepe de la GP-ul Australiei în Phillip Island, cu Pecco Bagnaia revigorat la 346 de puncte, Jorge Martin dornic de răscumpărare la 328 şi Marco Bezzecchi la pândă la 283. Mai sunt cinci curse, 185 de puncte disponibile: Campionatul Mondial este în viaţă, Pecco a reînviat.

Ordinea de sosire în motogp Indonesia GP la Mandalika (top 10)

(screenshot via web)