MRU: Iohannis are programate vizite la Bruxelles şi Chişinău

Mihai Răzvan Ungureanu
Mihai Răzvan Ungureanu (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
P. P.
05.01.2015

Preşedintele Klaus Iohannis va efectua în luna ianuarie o vizită oficială la Bruxelles şi la Chişinău, având ca obiectiv dezvoltarea profilului preşedintelui pe plan internaţional, reiese din declaraţiile enunţate, luni, de consilierul prezidenţial Mihai Răzvan Ungureanu, relatează Hotnews.

„Luna ianuarie înseamnă în primul rând o vizită la Bruxelles, pe componenta NATO şi UE, Consiliul European şi Comisia Europeană, Republica Moldova negreşit. Luna ianuarie este şi luna primei mari întâlniri cu corpul diplomatic din Bucureşti, aşa numita recepţie de anul nou, este prilejul celui mai mare discurs de politică externă. Luna februarie, în prima parte, este Consiliul European, vor fi şi nişte vizite bilaterale”, a precizat Ungureanu.

Viitoarea vizită la Chişinău a şefului statului are loc în contextul în care, cu ocazia alegerilor parlamentare din Republica Moldova de pe 30 noiembrie, şi-a reiterat susţinerea faţă de parcursul pro-european al Republicii Moldova şi a alianţei guvernamentale pro-europene din cadrul parlamentului de la Chişinău.

Subliniind importanţa dezvoltării profilul extern al preşedintelui României, consilierul Mihai Răzvan Ungureanu a mai declarat că are în vedere pregătirea unei vizite a şefului statului în Franţa cât şi în Statele Unite.

„Punem pe picioare un profil extern al preşedintelui României în aşa fel încât să fie şi credibil, şi bine desenat, şi recunoscut ca atare. Partenerii săi de discuţie în mediul internaţional sunt foarte importanţi. Este de lucru”, a afirmat Ungureanu.

După câştigarea alegerilor prezidenţiale din luna noiembrie, şeful statului a primit o serie de invitaţii oficiale din partea mai multor şefi de stat ale unor ţări europene, precum Polonia, Ucraina şi Republica Moldova.

Referindu-se la situaţia sa, Ungureanu a spus că va avea întâlniri zilnice cu preşedintele la Cotroceni şi că îl va însoţi pe acesta în deplasările externe până când diplomatul Lazăr Comănescu, ambasadorul României în Republica Federală Germania, va prelua atribuţiile de consilier prezidenţial pe politică externă.

După câştigarea alegerilor prezidenţiale din luna noiembrie, şeful statului a primit o serie de invitaţii oficiale din partea mai multor şefi de stat ale unor ţări europene, precum preşedintele Poloniei, Ucrainei şi Republicii Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor