MRU: „Victor Ponta nu există. Este doar o hologramă proiectată şi manevrată de baronii PSD”

Mihai Răzvan Ungureanu
Mihai Răzvan Ungureanu (Epoch Times România)

Acuzat de şeful statului că s-a angajat într-un război politic cu preşedintele PMP, Elena Udrea, pentru a fi acceptat de Vasile Blaga şi a deveni prezidenţiabilul susţinut de PDL, Mihai Răzvan Ungureanu i-a adresat vineri acestuia o scrisoare deschisă, prin care îi reproşează că l-a lăsat pe omul Traian Băsescu să-l eclipseze pe politicianul Traian Băsescu, lucru de care profită din plin Victor Ponta şi baronii PSD.

"Îl cunosc foarte bine şi îl admir pe omul politic Traian Băsescu şi pot spune că e o situaţie nedreaptă. (...) Din păcate, s-a ajuns ca orice veţi face, orice veţi spune, orice acţiune care să aibă legătură cu dumneavoastră să fie personalizate fără măsură şi totul să devină combustibil pentru mecanismul de propagandă anti-Băsescu", îi scrie MRU lui Băsescu, cerându-i "să pună nava înaintea căpitanului" şi să nu mai atace dreapta, căci din atacurile împotriva PNL-ului şi PDL-ului singurii care câştigă sunt Victor Ponta şi PSD.

"Dacă vă doriţi să lăsaţi o moştenire politică responsabilă, dacă doriţi să puneţi umărul la reinventarea dreptei şi dacă vreţi să evităm cu toţii catastrofa 'Victor Ponta preşedinte', atunci e momentul să faceţi ceea ce nu aţi făcut niciodată până acum: să nu mai faceţi nimic. Să lăsaţi instituţiei prezidenţiale timp să respire şi să iasă din conflictul pe care l-au declanşat duşmanii dumneavoastră. Să daţi dreptei o şansă să îşi găsească drumul corect, fără împunsături şi deraieri. Şi mai ales, să nu mai furnizaţi Antenei 3 şi lui Victor Ponta material de campanie electorală. Victor Ponta nu există! El este doar o hologramă proiectată de baronii PSD şi manevrată după cum le e interesul. Victor Ponta e un vas gol, un actor perfect, care ia forma de care e nevoie pentru a sluji interesele celor care l-au inventat. El nu poate să îşi găsească un alt subiect credibil decât lupta anti-Băsescu", scrie MRU.

Ungureanu, acuzat de preşedinte că s-ar fi dezis de el pentru a îi face pe plac lui Vasile Blaga, îi reaminteşte lui Traian Băsescu faptul că nu s-a numărat printre cei care au cerut demisia lui în urmă cu două săptămâni, după scandalul Mircea Băsescu, şi îi cere şefului statului să nu mai dea apă la moară PSD-ului prin acuzele sale la adresa partidelor de dreapta, doar pentru că acestea nu o consideră pe Udrea un partener viabil pentru negocieri.

"Indiferent ce veţi spune şi cât de multă dreptate veţi avea, toate declaraţiile dumneavoastră vor fi reinterpretate şi folosite de stânga pentru a lovi în cei care îl vor înfrunta pe Victor Ponta. Nu m-am numărat printre cei care v-au cerut demisia în urmă cu două săptămâni, aşa cum tendenţios au interpretat gurile rele. Dar vă cer astăzi să faceţi tot posibilul pentru a nu mai hrăni mecanismul odios pus la cale de Victor Ponta şi Antena 3. Cu fiecare zi în care nu le veţi oferi muniţie, vor deveni mai slabi şi mai nesiguri", afirmă Ungureanu, care îi cere preşedintelui să oprească campania contra PNL şi PDL:

"Opriţi campania anti-PNL, chiar dacă pot înţelege că războiul care a durat aproape un deceniu nu poate fi şters cu buretele. Nu vă cer să îi cauţionaţi pe cei vinovaţi. Dar între a vă răzbuna pe PNL şi a învinge PSD-ul nu există alegere. Pot să vă înţeleg dezamăgirea, măcar parţial, în ceea ce priveşte PDL. Dar aşa cum eu am trecut peste faptul că au existat pedelişti care au contribuit la căderea guvernului Ungureanu, aşa cred că şi dumneavoastră puteţi trece peste faptul că alegerile interne nu au ieşit cum poate v-aţi fi dorit. Democraţia are şi părţile ei greu de digerat, dar fără PDL nu există dreapta."

Nu mai furnizaţi Antenei 3 şi lui Victor Ponta material de campanie electorală. Victor Ponta nu există! El este doar o hologramă proiectată de baronii PSD şi manevrată după cum le e interesul. Victor Ponta e un vas gol, un actor perfect, care ia forma de care e nevoie pentru a sluji interesele celor care l-au inventat. El nu poate să îşi găsească un alt subiect credibil decât lupta anti-Băsescu.

Acuzat de Băsescu că dă în Elena Udrea fiindcă nu este suficient de bărbat pentru a da în el, MRU îi cere preşedintelui să privească în jur, pentru a vedea că a ajuns să fie izolat de toţi cei ce l-au susţinut de-a lungul celor 10 ani cât a fost preşedinte, de dragul unei singure persoane.

"Uitaţi-vă în jurul dumneavoastră şi vedeţi cine a mai rămas în afară de ea. Şi vă rog să vă întrebaţi dacă lumea chiar se poate reduce la o singură persoană. Unde sunt oamenii politici care au stat alături de dumneavoastră în 2004, în 2007, în 2009 şi în 2012? Unde sunt intelectualii care şi-au riscat carierele, care nu depindeau de politic, pentru a fi terfeliţi de Antena 3 pentru că vă susţineau? Unde e grupul de tehnocraţi care a lucrat în comisiile prezidenţiale? A rămas doar Elena Udrea, care are o singură explicaţie pentru aceste dispariţii: toţi au trădat. Nu, domnule Preşedinte, nu au trădat. Ce nu a reuşit să facă Antena 3 în încercările ei de a vă izola, a reuşit să facă Elena Udrea. Izolarea are un nume: Elena Udrea", opinează MRU, subliniind că dacă Elena Udrea este cea care împarte certificate de băsism, atunci el preferă să nu se numere printre basişti.

"Dacă certificatul de basist se împarte de către Elena Udrea, după un examen de servilism, atunci vă rog să nu mă includeţi vreodată printre basişti", scrie Ungureanu, care mai afirma că, în calitate de viitor candidat la preşedinţie se vede obligat să continue proiectele politice ale lui Băsescu, chiar şi fără acceptul lui.

"Domnule Preşedinte, am ajuns în momentul în care nava e mai importantă decât căpitanul ei şi decât marinarii care au slujit-o. Oricât de greu ar fi, şi oricât de dureros se va dovedi, România are nevoie de un sacrificiu simbolic din partea celui care a contribuit la schimbarea ei la faţă. Nu îl lăsaţi pe Victor Ponta să vă scrie istoria finalului de mandat. Spiritele sunt încinse astăzi şi toţi suntem dispuşi să facem declaraţii extremiste. Alegeţi singur liniştea şi decenţa şi lăsaţi istoria să vă pună acolo unde meritaţi. Puteţi să fiţi sigur că tot ceea ce aţi făcut bine pentru România nu va fi uitat", îşi încheie MRU scrisoarea deschisă către Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne