"Nici un preţ nu este prea mare pentru unitatea dreptei" - MRU

Mihai Răzvan Ungureanu, Partidul Forţa Civică
Mihai Răzvan Ungureanu, Partidul Forţa Civică (Epoch Times România)

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat joi că a avut discuţii atât cu preşedintele PDL, Vasile Blaga, cât şi cu liderul PNL, Klaus Iohannis, despre "principiile de acţiune" pentru constituirea unui partid de centru-dreapta în România şi despre anul electoral 2014.

"M-am întâlnit cu amândoi, separat, şi au fost discuţii referitoare la felul în care putem contribui la constituirea unui partid de centru-dreapta în România. Am vorbit despre principiile de acţiune şi principiile fondatoare ale unui asemenea partid, am vorbit despre anul electoral 2014 şi despre proiectele pe termen mediu şi lung ale unei asemenea construcţii politice", a declarat MRU pentru Mediafax.

MRU, personaj relativ bine cotat în sondaje deşi partidul nu a trecut pragul electoral la alegerile europarlamentare din mai, a declarat că va discuta cu cei doi lideri în continuare "până în momentul în care vor găsi împreună soluţia optimă pentru o colaborare politică strânsă".

Mihai-Răzvan Ungureanu şi Klaus Iohannis, potenţial viitor prezidenţiabil al alianţei PDL-PNL s-au întâlnit joi, preţ de peste o jumătate de oră, într-un hotel din Bucureşti. La finele întâlnirii, liderul liberal a precizat că doar au băut "o cafea gustoasă", în timp ce preşedintele Forţei Civice a declarat că au discutat şi despre politică.

"A fost o cafea între prieteni. Am discutat şi despre politică, am discutat şi despre ce se întâmplă în ţară în acest moment, de ce trebuie să facem cu toţii. Evident, acesta este subiectul pe care îl avem în principal în atenţie şi în dialogul cu domnul preşedinte Vasile Blaga şi în dialogul cu domnul preşedinte Klaus Iohannis", a spus liderul Forţei Civice.

Întrebat ce rol va avea partidul său în unificarea dreptei, unificare pentru care semnalul a fost dat de PDL şi PNL, ce discută o fuziune, Ungureanu a declarat că, "principial" vorbind, partidul nu s-a abătut niciodată de la obiectivul unităţii dreptei.

În ceea ce priveşte o potenţială fuziune cu PNL, Ungureanu a declarat că totul e la stadiul de "discuţii preliminare" şi că nu crede că există un preţ atât de mare care să nu poată să fie plătit pentru unitatea dreptei.

În ceea ce priveşte preţul pe care este dispus să-l plătească MRU, acesta ar putea consta în candiatura la prezidenţiale, pe care MRU şi-a reconfirmat-o la începutul lui iunie. Liderul FC s-a declarat în repetate rânduri dispus să renunţe la candidatură pentru unificarea dreptei:

"Aş renunţa la candidatura la preşedinţie pentru unitatea dreptei. Niciun sacrificiu nu e prea mare pentru ajungerea la acest obiectiv", a spus preşedintele Forţei Civice, admiţând că ar renunţa la candidatura la preşedinţie, dacă aceasta ar fi condiţia pentru unitatea dreptei.

Conform unui sondaj CSCI făcut public pe 6 iunie, MRU se află pe locul trei în topul intenţiei de vot a românilor pentru funcţia de preşedinte, după Klaus Iohannis, care are un punctaj dublu faţă de al lui (MRU 12%, Klaus Iohannis 23%) şi mult în urma lui Victor Ponta, cotat principalul favorit la cea mai înaltă funcţie în stat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne