Este timpul alianţelor. Cum priveşte MRU unitatea dreptei

Mihai Răzvan Ungureanu, MRU, preşedinte Partidul Forta Civica
Mihai Răzvan Ungureanu, MRU, preşedinte Partidul Forta Civica (Epoch Times România)

Liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a susţinut marţi, în cadrul unei declaraţii de presă, că reprezentanţii formaţiunii sale urmează să poarte discuţii cu liderii PNL şi PDL, adăugând totodată că unitatea dreptei nu se poate face prin excluderea niciunei forţe de dreapta, iar pentru a se obţine acest lucru trebuie lăsate la o parte orgoliile.

„Viziunea care înseamnă unitatea forţelor de dreapta are nevoie de un prim pas. Acest prim pas este reprezentat de desemnarea candidatului unic. Discuţiile din aceste zile cu Crin Antonescu şi Vasile Blaga şi cu alţi reprezentanţi ai altor partide de dreapta au ca obiectiv conturarea viziunii şi desemnarea candidatului unic la prezidenţiale. Unitatea dreptei nu se face într-o zi de joi ca să se desfacă vineri. Proiectul unităţii dreptei este un proiect pe termen mediu şi lung la capătul căruia trebuie să existe o viziune coerentă de dezvoltare şi reprezentare a României. Unitatea dreptei nu se poate face în jurul unui personaj sau în jurul unui partid. Unitatea dreptei nu se poate face prin excluderea nici unei forţe de dreapta. Unitatea dreptei se face prin strângerea tuturor forţelor într-un singur loc. Unitatea dreptei se va face doar dacă toate părţile implicate vor înţelege misiunea pe care o au în faţa lor şi semnificaţia votului de duminică”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

În opinia liderului FC trebuie realizat un tipar al viitorului candidat pentru prezidenţiale din partea dreptei, şi de-abia după aceea această persoană să fie numită.

"Trebuie să renunţăm cu toţii la ceva pentru a câştiga împreună. Solicit colegilor din partidele care şi-au desemnat candidat pentru prezidenţiale, adică PDL, PNL şi FC, să nu vorbească despre persoane, ci în sobrietate să discutăm împreună tiparul pe care trebuie să îl îndeplinească viitorul candidat pentru prezidenţiale şi, după ce vom cădea de acord asupra acestui tipar, să îi dăm numele", a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

MRU este de părere că dreapta "nu este nici pro-Traian Băsescu, nici contra Traian Băsescu, dreapta trebuie să fie pro-România", adăugând că trebuie desemnat un candidat unic la prezidenţiale, care să susţină reformele "nu anti-Ponta, ci pentru România".

„Trebuie să alegem dintre noi un om politic serios, un om politic capabil să fie grăitor pentru România, capabil să reprezinte cetăţenii, capabil să facă faţă la orice încercări”, a mai declarat acesta.

Ungureanu a afirmat că singura soluţie, şi deci primul pas în această direcţie, se face prin renunţarea la orgolii.

„Dacă încearcă cineva să folosească acest moment în interes personal, plăteşte politic gestul iresponsabil. Dacă vrem să avem o alianţă, trebuie să acceptăm că vom sta la masă cu oameni cu care ne-am certat, cu oameni care s-au jignit între ei, care la această oră nu au capacitatea să înţeleagă că iertarea este preţul cel mai mic pe care îl putem plăti pentru ca România să aibă un candidat la prezidenţiale. Liderii dreptei trebuie să înveţe să ierte, dacă vor să ajute România. Dacă nu, vor deschide uşa discuţiilor şi reproşurilor interminabile”, a subliniat Ungureanu.

MRU face un ultim apel către toţi colegii săi din dreapta spectrului politic, pe care îi roagă să se abţină de la declaraţii extreme şi gesturi nechibzuite care ar putea să împiedice apropierea formaţiunilor de dreaptă în viitorul apropiat.

„Dezastrul este suficient de mare pentru a nu mai tensiona situaţia deja existenţa. Vremea orgoliilor a trecut şi a devenit irelevant cine şi în jurul cui se va uni dreapta. România are nevoie de o formaţiune politică de dreapta puternică, nesubminata de interesele unuia sau altuia. Mai important decât persoana celui care va candida în toamnă este programul pe care dreapta îl va prezenta poporului român. Suntem datori să punem deoparte tot ce ne desparte. Cine nu va face acest lucru va fi vinovat pentru eşecul de la prezidenţiale şi pentru capitularea dreptei în următorii zece ani”, a concluzionat Ungureanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne