Crin Antonescu: „Voi face tot ceea ce trebuie făcut pentru ca prostul gust reprezentat de Victor Ponta să nu triumfe”

Crin Antonescu
Crin Antonescu (Epoch Times România)

Crin Antonescu a explicat, marţi seară, motivele pentru care premierul Victor Ponta nu ar trebui să devină preşedintele acestei ţări. Întrebat de ce nu ar fi bine ca Ponta să ajungă la Cotroceni, liderul liberal a declarat că fostul său partener de guvernare este „mincinos, demagogic, arogant şi sfidător.”

„Nu vreau să-l văd preşedinte cu asemenea apucături. Nu vreau să ajung în situaţia ca după 10 ani de luptă pe porniri autoritariste să ajung să plâng după Băsescu cum am plâns în unele privinţe după Năstase, să spun că totuşi Băsescu era în anumite privinţe un copil”, a mai declarat Crin Antonescu, într-o emisiune la Realitatea TV, afirmând că va face tot ce-i stă în putinţă pentru a nu-l vedea pe Ponta preşedinte.

"Chit că o să urle Antena 3, Victor Ponta e mai periculos pentru România decât Traian Băsescu. (...) În acest moment, marele pericol pentru România este pericolul roşu", a declarat Antonescu, precizând că a demarat discuţiile pentru unificarea dreptei şi că va face tot ce trebuie făcut pentru ca Victor Ponta să nu triumfe. "Tot ceea ce trebuie făcut" nu include însă discuţii cu Elena Udrea, a precizat liderul liberal.

"Cu Vasile Blaga am vorbit chiar azi, este reprezentantul unui partid din PPE, vom fi colegi, avem ce discuta. MRU m-a vizitat la sediul din Kiseleff, cu Traian Băsescu în acest subiect nu avem ce discuta, mai are câteva luni de mandat de preşedinte al României, face parte din trecutul politic al României. Doamna Udrea e un personaj în vogă, bine mediatizat, nu am de ce să anvizajez o discuţie cu doamna Udrea. Îmi pare rău că PNŢCD a încăput pe mâna unor şarlatani politici, a unor escroci, mă refer la domnul Moisescu. Voi face tot ceea ce trebuie făcut, fie şi pentru a mă implica, fie prin a mă retrage pentru ca prostul gust reprezentat de Victor Ponta să nu triumfe", a declarat Crin Antonescu.

„Imaginaţi-vi-l preşedinte al României. (...) Eu cred că îl va pune pe domnul (Sebastian n.r.) Ghiţă premier. De ce să ne mai jucăm cu aparenţe? Domnul Dragnea mai are pusee de personalitate...", a descris Antonescu peisajul sumbru al unei Românii cu Victor Ponta preşedinte şi un afacerist, ajuns mogul din afaceri cu statul, pe post de premier.