Muncitorii supăraţi protestează împotriva austerităţii, în Europa

Sindicalişti demonstrând în Barcelona, Spania, 14 noiembrie 2012 (David Ramos / Getty Images)
Epoch Times România
15.11.2012

Miercuri, lucrătorii din mai multe ţări europene au intrat în grevă pentru a protesta faţă de măsurile de austeritate menite să ajute guvernele lor să iasă din datorii, dar care le-ar tăia salariile, pensiile şi beneficiile.

Muncitori furioşi au scandat "grevă, grevă" în interiorul principalei staţii de tren din Madrid, pe măsură ce s-au ciocnit cu poliţia. Afară, muncitorii fluierau şi făceau gălăgie cu ajutorul unor pocnitori, pe măsură ce navetiştii treceau pe lângă ei, mulţi dintre ei folosind bicicletele în acea zi.

Trenurile de navetişti şi intercity au fost anulate în mai multe ţări, împreună cu zborurile şi alte mijloace de transport, în timp ce serviciile guvernamentale şi unele întreprinderi au fost, de asemenea, inactive.

Prim-ministrul francez Jean-Marc Ayrault a sfătuit ca muncitorii să aibă răbdare în privinţa crizei globale şi a adăugat: în joc nu este altceva decât decât identitatea naţiunii franceze.

Greva de o zi a fost organizată de Confederaţia Europeană a Sindicatelor, care a solicitat mai multă corectitudine, pe măsură ce ţările europene încearcă cu greu să iasă din datorii. Greva a atras un număr mare de lucrători în Spania şi Portugalia, ţări cu mari probleme economice şi a fost mai puţin răspândită în Franţa, Italia, Belgia şi Grecia, confruntându-se cu proteste mari în această săptămână împotriva celor mai recente măsuri de austeritate ale guvernului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor