Mureş: Şcoală de vară pentru jurnaliştii de televiziune, la SIMFEST

(Matthias Kern / Bongarts / Getty Images)

O nouă ediţie a şcolii de vară pentru jurnaliştii din televiziune va fi organizată în cadrul Festivalului Televiziunilor Locale şi Producătorilor Independenţi SIMFEST, care se va desfăşura în perioada 25 - 30 august, la Târgu Mureş.

"SIMFEST îşi respectă şi în acest an menirea, enunţată de organizatori încă de la prima ediţie, în 2003: aceea de a oferi participanţilor nu doar o competiţie, ci şi un mediu pentru dezvoltarea lor profesională. Şcoala de vară, inaugurată în urmă cu trei ani, care va precede şi ediţia a şaptea a festivalului, programează o serie de cursuri, workshop-uri şi alte evenimente destinate scopului amintit", a anunţat, luni, directorul SIMFEST, jurnalistul Ioan Ceauşescu.

Astfel, în data de 26 august, cameramanii vor putea lucra direct cu unul dintre cei mai cunoscuţi directori de imagine din ţară, Geo Tuică. În 27 august, Stefan Fischer, din Germania, unul dintre cei mai reputaţi realizatori de documentare din Europa, va discuta cu jurnaliştii de televiziune despre istoria documentarului şi modalităţi de comunicare ale realizatorilor de astfel de producţii TV.

În ultima zi a şcolii de vară, în 28 august, cunoscutul trainer de radio şi televiziune, Charles Fletcher, MBE, din Scoţia, va organiza un workshop pe tema deontologiei jurnalistice în Uniunea Europeană.

Un alt eveniment important anunţat de Ion Ceauşescu este cel din data de 29 august, ziua Editurii Tritonic din Bucureşti, care va prezenta la SIMFEST 13 titluri din colecţia "Comunicare şi media". Printre acestea se regăsesc "Cele mai importante 20 de secunde (competenţa în comunicarea nonverbală)" de Loredana Ivan, "Antropologie politică" de Nicolae Frigioiu, "Comunicare interpersonală" de Irena Chiru, "Comunicare mediatică" de Delia Balaban, "Teleromania în 10 zile" de Ioan Drăgan şi Diana-Maria Cismaru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne