Natalia Gavriliţa a discutat cu Guvernatorul Băncii Naţionale despre creşterea pensiei minime şi a unor alocaţii sociale

Octavian Armaşu şi Natalia Gavriliţa
Octavian Armaşu şi Natalia Gavriliţa (gov.md)

În cadrul unei întrevederi de lucru cu Guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), Octavian Armaşu, premierul Natalia Gavriliţa a informat guvernatorul despre acţiunile Guvernului care urmează să fie implementate şi care pot avea impact asupra politicilor monetare.

Este vorba, în special, de intenţia de creştere a pensiei minime şi a unor alocaţii sociale, dar şi de modul în care acestea pot influenţa puterea de cumpărare şi presiunea inflaţionistă.

Premierul Gavriliţa a informat managerul Băncii Naţionale despre mijloacele financiare care urmează să fie primite în curând de către Republica Moldova din partea Uniunii Europene, a Fondului Monetar Internaţional şi a altor parteneri de dezvoltare.

Totodată, Natalia Gavriliţa a prezentat viziunea Guvernului privind domeniile economice cu potenţial maxim de creştere şi modul în care politica monetară poate contribui la succesul acestora.

Potrivit deputatului PAS Dan Perciun, majorarea pensiei minime va duce la creşterea veniturilor pentru 427 de mii de persoane, dintre care: 308 mii pensionari, 35 de mii de beneficiari de pensie de dizabilitate şi 84 de mii de beneficiari de diverse alocaţii sociale, valoarea cărora este determinată prin raportarea la pensia minimă.

”Această măsură va fi cea mai semnificativă măsură de susţinere a populaţiei din ultimul deceniu şi va rezolva, în mare măsură, problema pensiilor foarte mici”, a conchis acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe