Natalia Gavriliţa, noul prim-ministru al Republicii Moldova

Natalia Gavriliţa, ministrul Finanţelor din R. Moldova
Natalia Gavriliţa, ministrul Finanţelor din R. Moldova (gov.md)

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a nominalizat-o vineri 31 iulie, pe Natalia Gavriliţa drept candidat la funcţia de prim-ministru.

„Am semnat astăzi, după consultările cu fracţiunile parlamentare, Decretul de desemnare a Nataliei Gavriliţa la funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova. Doamna Gavriliţa are la dispoziţie două săptămâni pentru a constitui echipa şi pentru a elabora programul de guvernare, pe care să-l prezinte Parlamentului”, a declarat preşedinta Sandu.

Decretul de desemnare a Nataliei Gavriliţa la funcţia de prim-ministru
Decretul de desemnare a Nataliei Gavriliţa la funcţia de prim-ministru (presedinte.md)

Şefa statului a menţionat că are toată încrederea că prim-ministrul desemnat va veni cu o echipă integră şi profesionistă, şi că maximum în două săptămâni Republica Moldova va avea un nou Guvern, care să însemne şi un nou început pentru ţară.

„Oamenii aşteaptă schimbări în bine şi pentru aceasta este nevoie de acţiuni ferme şi de decizii competente, care să pună în prim-plan interesul cetăţeanului”, a conchis Maia Sandu.

Natalia Gavriliţa, economistă şi politiciană din Republica Moldova, a deţinut funcţia de ministru al Finanţelor în perioada 8 iunie - 14 noiembrie 2019, pe când prim-ministru era Maia Sandu. În februarie 2021 a fost desemnată în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova de către Preşedintele Maia Sandu. Cabinetul de miniştri propus a fost respins de majoritatea parlamentară PSRM-ŞOR. Actualmente este vicepreşedinte al Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) şi deputat ales în Parlamentul Republicii Moldova în legislatura a XI-a.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe