Negocieri eşuate cu Guvernul, medicii se pregătesc de grevă generală nelimitată pe 28 noiembrie

Preşedintele Colegiului Medicilor, profesor dr. Vasile Astărăstoae.
Preşedintele Colegiului Medicilor, profesor dr. Vasile Astărăstoae. (Epoch Times)
Andrei Pricopie
14.11.2013

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, i-a îndemnat joi pe medicii să susţină demersul organizaţiilor sindicale de organizare a unei greve generale.

"Colegiul Medicilor din România, ca organizaţie profesională nu are dreptul la activităţi sindicale şi patronale. De aceea, Colegiul Medicilor din România nu poate fi organizator al unei greve generale", a declarat Vasile Astărăstoae în cadrul unui comunicat de presă.

"În acelaşi timp, ca reprezentant legal şi legitim al corpului medical, Adunarea Generală a Colegiului Medicilor din România, desfăşurată în data de 1 noiembrie 2013 a decis să recomande fiecărui medic să susţină prin toate mijloacele organizaţiile sindicale care vor demara un asemenea demers", a adăugat preşedintele Colegiului Medicilor.

"În acest moment aliaţii noştri din Coaliţia Profesioniştilor din Sistemul de Sănătate – Federaţia SANITAS care au susţinut necondiţionat revendicările medicilor au hotărât declanşarea grevei generale. Medicii, indiferent dacă sunt sau nu membri în Federaţia SANITAS nu trebuie să îi lase singuri în această luptă", reiese din comunicatul citat.

Cadrele medicale sunt nemulţumite de faptul că negocierile cu Guvernul nu le-au adus nici salarii decente, nici 6% din PIB, şi au decis să treacă de la proteste, manifestaţii şi pichete la greva generală în sistem. Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas a anunţat joi că la 25 noiembrie cadrele sanitare vor declanşa o grevă de avertisment urmând ca din 28 noiembrie să intre în grevă generală pe termen nelimitat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor