Negoiţă, plin de idei: De ce să nu cooptăm în noul cabinet PNL şi PMP? Vom avea un Guvern de Uniunea Naţională

Robert Negoiţă, PSD
Robert Negoiţă, PSD (Epoch Times România)

Dacă imediat după alegeri propunea ieşirea PSD de la Guvernare, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, vine acum cu o nouă iniţiativă, de-a dreptul surprinzătoare - formarea unui Guvern de Uniune Naţională, prin cooptarea în noul cabinet a celor din PNL şi PMP.

"Dacă tot discutăm despre o remaniere de Guvern, în urma căreia se pare că vom avea în noul cabinet toate partidele (PSD, UNPR, PC, PLR, PPDD şi UDMR - care este la ora aceasta la guvernare), de ce să nu cooptăm în noul cabinet PNL şi PMP? Vom avea, astfel, un Guvern de Uniune Naţională şi, implicit, garanţia unui act guvernamental echilibrat, cu largă susţinere în Parlament. O condiţie absolut necesară în perspectiva anului viitor, ce se anunţă plin de provocări atât pe plan intern, cât şi extern", a precizat Robert Negoiţă.

Edilul susţine că un astfel de guvern, care va fi şi pe placul preşedintelui ales, liberalul Klaus Iohannis, un răspuns inspirat al politicienilor la votul românilor.

"Un astfel de guvern, într-o coabitare cu ceea ce eu sper să fie un Altfel de Preşedinte – Klaus Johannis, poate reprezenta o reacţie inspirată a clasei politice în urma votului din noiembrie. În plus, această mutare va fi şi pe placul noului preşedinte ales, care astăzi declară că este nevoie de un Guvern care să aibă în vedere şi măsuri de dreapta…", a adăugat Negoiţă.