Netanyahu la Forumul de comemorare a Holocaustului: Iranul este cel mai anti-semitic regim din lume

Benjamin Netanyahu, în Washington la o conferinţă AIPAC (American Israel Public Affairs Committee) 2 martie
Benjamin Netanyahu, în Washington la o conferinţă AIPAC (American Israel Public Affairs Committee) 2 martie (Amos Ben Gershom/GPO via Getty Images)

Premierul israelian, care găzduieşte săptămâna aceasta cel de-al cincilea Forum Mondial al Holocaustului la Ierusalim, a comparat în repetate rânduri Republica Islamică cu Germania nazistă în ultimii ani, din cauza presupusei încercări a Teheranului de a obţine arme nucleare.

Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a folosit platforma Forumului Mondial Holocaust acuzând regimul iranian că este „cel mai antisemit regim” din lume.

"Sunt îngrijorat de faptul că nu avem încă o poziţie unificată şi hotărâtă împotriva celui mai antisemit regim de pe planetă. Un regim care încearcă să dezvolte arme nucleare şi să anihileze singurul stat evreiesc", a declarat Netanyahu, vorbind cu lideri mondiali, joi.

Salutând poziţiile preşedintelui american Donald Trump şi vicepreşedintelui Mike Pence pentru „confruntarea cu tiranii din Teheran”, Netanyahu a afirmat că Republica Islamică reprezintă o ameninţare nu numai pentru Israel, ci şi pentru „pacea şi securitatea întregii lumi” şi a solicitat guvernelor „să se alăture efortului vital de confruntare a Iranului”.

Pence a fost unul dintre zecii de lideri străini care au participat, împreună cu preşedintele rus Vladimir Putin, Emmanuel Macron, prinţul Charles şi alţii, la evenimentul dedicat comemorării a 75 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz.

"Vreau să asigur din nou poporul nostru şi toţi prietenii că Israelul va face tot ce trebuie pentru a ne apăra statul, poporul şi viitorul evreiesc", a subliniat Netanyahu.

Premierul israelian şi alţi înalţi oficiali israelieni au acuzat în mod repetat Iranul de antisemitism şi au comparat presupusul program nuclear al Teheranului cu genocidul brutal al naziştilor împotriva a milioane de evrei europeni. Marţi, Netanyahu a declarat presei americane că „lecţiile lagărului de la Auschwitz” includ necesitatea „opririi lucrurilor rele când sunt mici, iar Iranul este un lucru foarte rău”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe