New York Times: Două rachete au lovit avionul ucrainean de pasageri doborât de iranieni [video]

Avion de pasageri ucrainean căzut lângă aeroportul din Teheran
Avion de pasageri ucrainean căzut lângă aeroportul din Teheran (Rohhollah Vadati/ISNA, via Agence France-Presse — Getty Images)

Avionul de pasageri ucrainean prăbuşit în Iran pe 8 ianuarie a fost lovit de două rachete, potrivit unei noi înregistrări video difuzate de cotidianul The New York Times.

Iranul a recunoscut că zborul 752 aparţinând Liniilor Aeriene Ucrainene, căzut lângă aeroportul din Teheran, a fost doborât din greşeală, după ce a încercat să ascundă adevărul timp de câteva zile, inclusiv prin raderea probelor tragediei cu buldozerul.

"Cotidianul The New York Times a verificat imaginile surprinse de un sistem video de monitorizare care arată, pentru prima dată, că două rachete au lovit avionul care efectua zborul 752 al companiei Ukraine International Airlines pe 8 ianuarie. Rachetele au fost lansate dintr-un punct situat la 13 kilometri de avion", scrie publicaţia.

A doua rachetă a lovit avionul la 23 de secunde după impactul primei rachete. Avionul nu s-a prăbuşit imediat. Piloţii au încercat să revină pe aeroport, dar aeronava a explodat şi s-a prăbuşit în zona Khalaj Abad, situată în apropiere de Teheran.

O unitate antiaeriană a Gărzilor Revoluţionare a doborât din greşeală avionul companiei Ukrainian Airlines, incident soldat cu moartea celor 176 de persoane aflate la bord.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe