Nicuşor Dan: Două proiecte de OUG făcute pentru Dragnea şi gaşca penalilor

Liderul USR Nicuşor Dan nu este deloc încântat de schimbările pe care PSD şi ALDE le pregătesc în domeniul justiţiei.
Nicusor Dan
Nicusor Dan (Florin Chirila/Epoch Times)

PSD a scos la iveală proiectele de ordonanţe de urgenţă care modifică legile justiţiei, în urma presiunii publice şi politice, exercitate inclusiv de Uniunea Salvaţi România, a declarat miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, liderul USR Nicuşor Dan.

„Textele lor confirmă toate suspiciunile: Liviu Dragnea şi PSD urmăresc să scape de consecinţele propriilor lor fapte. De exemplu, în mod excepţional şi nemaiauzit, legea graţiază pedepsele cu suspendare, adică pedeapsa lui Liviu Dragnea din dosarul Referendumului”, a precizat Nicuşor Dan.

Cine scapă prin aceste legi?

1. Liviu Dragnea: Scapă de majorarea pedepsei în caz de recidivă în dosarul Bombonica. Dispare infracţiunea pentru abuz în serviciu pentru prejudicii mai mici de 200 000 de lei, situaţia lui Dragnea din dosarul Bombonica.

2. Călin Popescu Tăriceanu de fapta de mărturie mincinoasă care se încadrează în cele graţiate.

3. Titus Corlăţean de acuzaţia de abuz în serviciu în dosarul votului din Diaspora din 2014.

4. Gabriel Oprea de dosarul Girofarul.

5. Dan Voiculescu beneficiază de reducerea pedepsei cu 50%.

„Ordonanţa de modificare a Codului penal ia DNA un instrument puternic, denunţul. Dacă în prezent denunţul poate fi făcut oricând indiferent de momentul comiterii faptei, potrivit noii legi acesta este valabil doar dacă se face după maxim 6 luni.

Dacă această prevedere ar fi fost în vigoare dosarele Microsoft, în care a fost condamnat Dorin Cocoş şi ANRP, n-ar fi existat. Este grav şi că infracţiunea de neglijenţă în serviciu dispare complet din Codul Penal”, a mai precizat Nicuşor Dan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne